Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vesna: Bila sam na rubu smrti, pa sam prizvala duh Brune, nakon toga sve je bilo drukčije…!

Svaka tri tjedna u Domu mladih u Koprivnici održava se zanimljivo druženje udruge Krug prijatelja Brune Gröninga. Ova zanimljiva udruga broji 12 članova te kod nas postoji deset godina. Sve ih okuplja upravo Bruno Gröning, duhovni iscjelitelj koji je preminuo krajem 50-ih godina prošlog stoljeća, a čiji duh, kažu članice, još uvijek iscjeljuje ljude.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Bio je jednostavan čovjek bez akademskog obrazovanja. Raspolagao je intuitivnim znanjem o životnoj snazi i o tome kako se čovjek može s njom povezati i primiti je – priča nam voditeljica udruge Vesna Magić.

Krug prijatelja Brune Gröninga, njemačkog mistika u poslijeratnoj Njemačkoj, dobrovoljno je udruženje ljudi, koji su prepoznali, kako kažu, učenje iscjelitelja. Druženje im počinje pjesmom jer, kako kaže Vesna, pjesma otvara srce. Zatim se čitaju stihovi te se izmjenjuju iskustva.

Najstarija članica, Svjetlana Kostjuk, ispričala nam je kako ulaskom u ovu udrugu njena bolest, herpes zoster, iskorijenjena do kraja.

– Dobila sam iscjeljenje nakon tri dana kako sam se priključila u ovu zajednicu.

S druge strane, Vesna je godinama davala novac za razne meditacije i terapije kako bi pronašla unutarnji mir. Prvo iscjeljenje doživjela je na planinarenju gdje je, kako kaže, počelo pravo otvorenje svega što je bilo blokirano u njenom životu.

To otvorenje rezultiralo je nizom svađa u obitelji. Nakon toga doživjela je potpuno iscjeljenje.

– Imala sam jedno iskustvo kada mi je srce skoro stalo. Sjela sam usred noći u kuhinju i dozivala Bruninu pomoć. Tu noć osjetila sam snažnu energiju koja je prošla kroz mene i iscijelila me. Od tada je sve bilo drugačije – kaže Vesna.

Svjetlana i Vesna, ali i ostale članice, za udrugu su saznale putem Facebooka ili preko prijateljica. Tijekom godina Krug prijatelja Brune Gröninga širio se cijelim svijetom te je danas postao jedna od najvećih svjetskih udruga za pomoć i iscjeljenje duhovnim putem.

Naglašavaju kako se udruga financira isključivo na osnovi dobrovoljnih priloga te nema financijskih, religioznih ili medicinskih zahtjeva. Članice Kruga prijatelji Brune Gröninga pozivaju sve zainteresirane na dokumentarni film pod nazivom „Fenomen iscjeljenja“. Također napominju da je većina njih tijekom trajanja filma doživjela iscjeljenje i potaknula buru emocija. Film će se prikazivati 11. prosinca ove godine u Domu mladih, u prostoriji „PIPI“ s početkom u 15 sati. Ulaz je besplatan. (T. Gašparić)

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI