Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZAGREPČANKA OPTUŽENA ZA KAZNENO DJELO NAMETLJIVOG PONAŠANJA

Veza iz najgore noćne more: Šamarala ga je i proganjala, u stanu joj pronašli pušku

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Senke (45), koju se tereti da je počinila kazneno djelo nametljivog ponašanja. Žrtva ovog kaznenog djela bio je muškarac po imenu Dejan koji živi u Zagrebu, no porijeklom je s koprivničkog područja, a najveća pogreška u njegovom životu očigledno je bila upoznavanje sa Senkom. Ili bolje rečeno Barbarom, jer pod tim imenom mu se predstavila ova 45-godišnja Zagrepčanka koja ga je tijekom prošle godine počela proganjati.

Senku se tereti da je od kolovoza do 26. rujna prošle godine protivno Dejanovoj volji i u cilju uspostavljanja kontakta s njim, učestalo u kasnim noćnim satima dolazila na njegovu adresu stanovanja. Bilo je to za vrijeme dok su oni bili u intimnoj vezi, a Senka je, prema optužnici, često provjeravala je li Dejan kod kuće. Kada je on u rujnu prošle godine odlučio prekinuti ljubavnu vezu sa Senkom, ona je svakodnevno dolazila ispred njegove kuće i to u kasnim večernjim satima. Jednom prilikom kada je on izašao iz kuće, unijela mu se u lice, udarila mu šamar i počela ga je vrijeđati.

Blokirani brojevi

-Šta je, šta je pič…. jedna, šta ma mi možeš! – urlala je Senka na što joj je Dejan rekao da više ne dolazi i da ga ne zove jer ne želi više ništa imati s njom.

Blokirao je potom dva pozivna broja kojima se Senka koristila, no ona ga je pokušavala dobiti s novih brojeva. Situacija je eskalirala 26. rujna navečer, kada ju je nazvao i zamolio da ga više ne zove, a kada mu se Senka javila, u cilju da ga ustraši, počela je prijetiti.

– Razbit ću ti glavu kad te vidim. Izbit ću ti zube i polomiti ti kičmu. Jesi li me čuo dobro, polomit ću ti kičmu kada te drugi put vidim i polomiti ti zube – urlala je Senka kojoj se smiješi deset mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od tri godine, koliko je predloženo optužnicom. Da Senkine prijetnje nisu bile bezazlene najbolje potvrđuje činjenica da je policija tijekom pretrage njenog doma pronašla pušku koju joj je oduzela, a cijela situacija još je bizarnija jer je Dejan cijelo vrijeme mislio da je u vezi sa ženom koja se zove – Barbara. Kazao je on da je u kolovozu prošle godine započeo intimnu vezu sa ženom koja se zove Barbara. Družili su se svakodnevno, često je dolazila k njemu, a nakon nekog je vremena uvidio ne samo da Barbara nije psihički stabilna, već da se uopće i ne zove Barbara.

Porekla krivnju

– Pratila me i uhodila svakodnevno. Čak je i svoju kolegicu slala da provjerava jesam li doma. Znala je dolaziti i razgovarati s mojom majkom bez mog znanja. Nakon što sam joj rekao da ne želim nastaviti s našom vezom, nenajavljeno je došla pred moju kuću i parkirala je svoj auto točno ispred ulaza. Izašao sam kako ne bi nastala scena, a Barbara mi se unijela u lice i ošamarila me – ispričao je Dejan i dodao da mu je Barbara, odnosno Senka nastavila prijetiti, a smatrao je kako je u stanju te prijetnje realizirati jer je kod nje u spavaćoj sobi na ormaru uočio pušku. Optuženica je iznoseći obranu porekla da je počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret i tvrdila je da nikad nije bila u vezi s Dejanom te da ga poznaje samo iz viđenja. Priznala je da mu se predstavila kao Barbara jer nije htjela da drugi znaju njeno ime s obzirom na to da ima dvoje djece.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

dvije staze raskopane već dvije godine

Mažuranićeva ulica i Trg mladosti napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati