Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SLOMILA JE ISTU KOST NA OBJE RUKE

VIDEO Anica: U bolnici su mi zeznuli gips i fizikalnu pa sam drugu osmislila sama!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Unazad dvije godine, Anica Francetić iz Peteranca slomila je obje ruke i u oba slučaja palčanu kost. Kao da ova dva događaja nisu sami po sebi bili dovoljna nevolja, Anica je imala i neugodno iskustvo u bolnici. Prvi put, kako kaže, oni su zeznuli stvar. No kod drugog loma odlučila je biti sam svoj liječnik te odraditi, ali i osmisliti fizikalnu terapiju.

– Prvi put mi se na verandi zavrtilo, pala sam, slomila lijevu ruku i završila na hitnoj, gdje sam četiri sata čekala na red. Ruku su mi zagipsali skroz do vrhova prstiju, a kad su gips skinuli, bila je sva naotečena, bolovi su bili užasni i ponovno sam završila u bolnici – ispričala nam je Anica.

Uslijedile su fizikalne terapije, no prsti su joj cijelo vrijeme bili utrnuti, što je na kraju rezultiralo oštećenjem živaca i ograničenim pokretima, s čime će imati problema dokle god je živa. Niti godinu dana kasnije, Anica se na groblju poskliznula, pala i ovog puta slomila desnu ruku. No, poučena prijašnjim iskustvom, odlučila se zauzeti za sebe.

– Kad sam ponovno došla u gipsaonu, rekla sam da dobro paze što rade i pokazala im što su mi napravili od lijeve ruke. Dobila sam gips, a doktor je valjda pola sata pregledavao je li sve napravljeno kako treba – dodala je Anica.

Nakon što su joj gips skinuli, odlučila je da se u bolnicu na fizikalne terapije vraćati neće. Ruku je kod kuće stavila pod toplu vodu, lagano krenula s razgibavanjem i nakon nekog ju vremena u potpunosti izliječila. Danas šaku lijeve ruke ne može niti stisnuti, dok joj desna, koju je sama izliječila, radi k’o nova.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

posljedica poplava

FOTO/VIDEO Kod Botova uklanjaju vagone koje je uništila Drava u nedavnoj poplavi

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Zabilježeno pet jedinki ove invazivne vrste

Na Dravi se pojavila egipatska guska

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Upišite pojam koji želite pretraživati