Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

VIDEO Anica: U bolnici su mi zeznuli gips i fizikalnu pa sam drugu osmislila sama!

Unazad dvije godine, Anica Francetić iz Peteranca slomila je obje ruke i u oba slučaja palčanu kost. Kao da ova dva događaja nisu sami po sebi bili dovoljna nevolja, Anica je imala i neugodno iskustvo u bolnici. Prvi put, kako kaže, oni su zeznuli stvar. No kod drugog loma odlučila je biti sam svoj liječnik te odraditi, ali i osmisliti fizikalnu terapiju.

– Prvi put mi se na verandi zavrtilo, pala sam, slomila lijevu ruku i završila na hitnoj, gdje sam četiri sata čekala na red. Ruku su mi zagipsali skroz do vrhova prstiju, a kad su gips skinuli, bila je sva naotečena, bolovi su bili užasni i ponovno sam završila u bolnici – ispričala nam je Anica.

Uslijedile su fizikalne terapije, no prsti su joj cijelo vrijeme bili utrnuti, što je na kraju rezultiralo oštećenjem živaca i ograničenim pokretima, s čime će imati problema dokle god je živa. Niti godinu dana kasnije, Anica se na groblju poskliznula, pala i ovog puta slomila desnu ruku. No, poučena prijašnjim iskustvom, odlučila se zauzeti za sebe.

– Kad sam ponovno došla u gipsaonu, rekla sam da dobro paze što rade i pokazala im što su mi napravili od lijeve ruke. Dobila sam gips, a doktor je valjda pola sata pregledavao je li sve napravljeno kako treba – dodala je Anica.

Nakon što su joj gips skinuli, odlučila je da se u bolnicu na fizikalne terapije vraćati neće. Ruku je kod kuće stavila pod toplu vodu, lagano krenula s razgibavanjem i nakon nekog ju vremena u potpunosti izliječila. Danas šaku lijeve ruke ne može niti stisnuti, dok joj desna, koju je sama izliječila, radi k’o nova.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati