Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NESVAKIDAŠNJA KRAĐA KOD PITOMAČE

VIDEO Branka se sumnjiči da je posjekao tuđi šljivik: “Imao sam rješenje da je zemlja moja, ali je nestalo”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Virovitička policija prošlog je tjedna objavila vijest kako je netko u naselju Mala Črešnjevica kraj Pitomače posjekao čitav šljivik. Naravno, tuđi šljivik, a zbog počinjenih kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i krađe, protiv 69-godišnjeg mještanina Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici podnesena je kaznena prijava.

– U Maloj Črešnjevici, tijekom nekoliko proteklih mjeseci, 69-godišnjak je u više navrata dolazio na zemljište u vlasništvu 50-godišnjakinje, na kojem je bio zasađen voćnjak. Uporabom alata, sasjekao je oko 100 stabala šljiva i desetak grmova lješnjaka. Izrađena drva proizašla od porušenih stabala šljiva, odnosno oko 10 kubnih metara izvezao je sa zemljišta. Izrađena drva su privremeno oduzeta od 69-godišnjaka – stoji u izvješću virovitičke policije, a ispostavilo se da je susjedov šljivik porušio 69-godišnji Branko Orenda. Orendu smo zatekli u Maloj Črešnjevici kako fleksa livadu, a on nije ni poricao da je posjekao šljivik. Njegova verzija događaja je podosta zbunjujuća i on tvrdi da je ta zemlja njegova iako nema nikakve papire kojima bi to potvrdio.

– Imao sam rješenje da je zemlja moja, no nestalo mi je iz kuće. Netko mi stalno ulazi u kuću. Živim sam, a susjeda mi da nešto novca da imam pa povremeno kosim i čistim njenu zemlju – kazao je Orenda koji ističe da je umirovljenik sa 60-postotnim invaliditetom te da preživljava sa 70 eura invalidnine mjesečno.

– Nasilno mi hoće oduzeti zemlju, a to je meni pokojni striko ostavio. Na katastru sam dobio rješenje da smijem na zemlju i zato sam odlučio srušiti te šljive. Optužuju me da sam porušio šljive na tuđoj zemlji, kako kad je to moje. Ja sam tu zemlju kosio još prije više od dvadeset godina. Bio sam kod odvjetnika u Virovitici i dokazat ću da je ta zemlja moja – istaknuo je Orenda, dok vlasnik šljivika čija je obitelj zemljište u Maloj Črešnjevici kupila tek nedavno tvrdi da je Orenda osoba s kojom je potpuno nemoguće normalno komunicirati.

– Nažalost, taj čovjek lupeta gluposti i očito mu ništa nije jasno. Kada smo kupovali zemlju, nismo mogli ni zamisliti kakvih bismo problema mogli imati sa susjedima, no nažalost, sa zemljom smo očito dobili i susjede kakve smo dobili. Sve je zemljišno–knjižno riješeno i čisto je jedan kroz jedan. Susjed nema nikakve papire kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje i policija mu je rekla da donese papire ako ih ima. Prošle je godine sasjekao krošnje na stablima, sada ih je sva kompletno porušio. Bile su to šljive stare petnaestak godina i očekivali smo ploda od njih ove godine, a stvarno ne znam kako objasniti što čovjeku dođe i nešto takvo napravi – istaknuo je vlasnik zemlje na kojoj je porušeno više od stotinu stabala voćaka.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati