Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SLUČAJU 'MAČKE' NE NAZIRE SE KRAJ

VIDEO Državni inspektorat podnio kaznenu prijavu protiv Bože Ivec!

Slučaj držanja mačaka u nelegalnom azilu u ulici Franje Markovića u Križevcima rezultirao je još jednom kaznenom prijavom, ali ovog puta protiv Bože Ivec, a podnio ju je Državni inspektorat. Već smo nekoliko puta pisali o slučaju Bože Ivec i njezinog susjeda koji u svojoj kući drži dvadesetak mačaka. Boža već nekoliko godina tvrdi da susjed mačke drži u uvjetima koji su neprilični, da su često bolesne i da predstavljaju opasno za zdravlje ljudi. Neke od tih navoda potvrdio je i sud koji je zaključio da Božin susjed posjeduje skloništa, ali bez dozvola, kao i da mačke žive u prostoru koji se ne održava ili ne čisti te da životinje ne uživaju u slobodi koja bi im trebalo biti pružene zbog svoj naravi.

No, to nije spriječilo Državni inspektorat, ispostavu u Križevcima da kazneno prijavi Božu Ivec zbog navodnog lažnog prijavljivanja. Naime, kako navode u kaznenoj prijavi, Boža Ivec svoje je susjede prijavljivala i navodila da mačke koje drži imaju šugu, da im se me ne pruža veterinarska pomoć i da su mačke bolesne. Kako inspektori tvrde, gospođa Ivec namjerno je lažno prijavljivala svog susjeda iako je znala da ništa od tog nije istina.

U ovom slučaju, koji u sebi nosi javnozdravstveni i interes javnosti oko dobrobiti životinja, ima mnogo nedorečenosti. Naime, kako smo pisali, sud je utvrdio da mještanin ulice Franje Marković zaista ima nelegalni azil, da su mačke držana u uvjetima koji nisu u skladu s pravilima, ali inspekcija nije pronašla nikakve nepravilnosti. U isto vrijeme, uvjeti na nekretnini Božinog susjede sve su gori i zdanje u kojima se mačke nalaze sada je skroz zaraslo u šikaru.

– Samo sam upozoravala inspekciju jer sam na svoje oči vidjela da mačke na pojedinim dijelovima tijela nemaju dlaku, vidjela sam teško bolesne mačak, pa i krepane. Sve to me zabrinulo i s tim informacijama sam se obratila inspektorima. U biti sam željela pomoći svom susjedu, koji je i sam obolio. Čemu ova kaznena prijava, ne znam – kazala nam je Bože Ivec.

No, Općinsko državo odvjetništvo u Križevcima ovu je kaznenu prijavu odbacilo, s obrazloženjem da Boža Ivec nije mogla znati imaju li mačke šugu ili ne, drže li se one u nehumanim uvjetima ili ne te je ona samo izražavala svoju sumnju. No, tu nije kraj pravnoj zavrzlami u ovom slučaj. Naime, još traje suđenje susjedu Bože Ivec prijavljenom zbog prijetnji smrću svojoj susjedi, koje su se navodno dogodile zbog Božinih prijava, što je njenog susjeda razljutilo te joj je on poručio da će ju ubiti.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati