Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HALO, PODRAVSKI!

VIDEO Dugogodišnjem članu HAK-a naplatili “besplatnu” vuču!

Ovaj tekst je objavljen u tisaknom izdanju Podravskog lista

Stjepan Lerinc iz Đurđevca već godinama je član Hrvatskog autokluba (HAK) Đurđevac. Godišnju članarinu kao umirovljenik je do sada plaćao 110 kuna godišnje, a među uslugama i pogodnostima kao član HAK-a podrazumijevalo se i korištenje vučne službe jednom godišnje. No, kada je prije nekoliko tjedana njegova kćer sletjela s ceste između Hampovice i Šemovaca te kontaktirala HAK za pomoć, neugodno su se iznenadili kada im je stigao račun od stotinu eura za uslugu koju smatraju da bi trebala biti besplatna.

– Kćer je vozila suprugov auto i doživjela je nesreću. Nazvali smo HAK jer je moj muž član i zatražili dolazak vučne službe. Kada je kćer nazvala, pitali su je je li otac u autu, a kada je rekla da nije, službenica je rekla da ona nema pravo na besplatnu vučnu službu – ispričala je Ivanka Lerinc dodavši da je na mjesto nesreće ubrzo stigao i njen suprug, no svejedno su im naplatili uslugu.

– Došlepali su auto doma i naplatili su nam to stotinu eura. Napravili smo prigovor i prvo su nas iz Đurđevca uputili u Koprivnicu pa iz Koprivnice u Zagreb, a iz središnjice HAK-a dobili smo obrazloženje da nismo imali pravo na besplatno šlepanje jer suprug nije bio u autu u trenutku nesreće. Ne znam kakva je to logika i pisat ćemo još jedan prigovor jer to stvarno nije u redu. U deset godina koliko suprug plaća članarinu, prvi puta se dogodilo da nam je trebala jedna ovakva usluga, a onda se ispostavi da je ne možemo koristiti – zaključila je razočarana Ivanka Lerinc, dok iz HAK-a napominju da se asistencija veže ne uz vozilo, već uz članstvo u klubu.

– Pri ostvarivanju svih pogodnosti korisnik se mora identificirati predočenjem članske iskaznice i osobnog dokumenta koji nedvojbeno potvrđuje njegov identitet. Kako član HAK-a nije upravljao vozilom, niti se nalazio u vozilu, djelatnik je uslugu vučne službe morao naplatiti i to po sugestiji dežurnog dispečera iz HAK-a koji se javio na poziv – odgovaraju iz HAK-a ističući da se na ovu odluku može podnijeti prigovor u roku od 30 dana od donošenja rješenja.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ZAKLJUČAO SE I IZGUBIO KLJUČ

Umirovljenik ne može izaći iz kuće. Vatrogasci i policija na terenu

OBAVIJEST KUPCIMA

Poznati trgovački lanac: “Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo da nam se javite s računom”

svojim rukama stvara čaroliju

FOTO/VIDEO Iz Anitine radionice već dvije godine izlaze vještice i vile

EURO KVALIFIKACIJE

FOTO Sjajna atmosfera! Puna dvorana bodri Hrvatsku na putu prema Europskom prvenstvu

KALINOVČANKA SE BAVI IZRADOM PREPOZNATLJIVIH SUVENIRA

FOTO/VIDEO Jasminka Miklić prodaje pijesak. Turistima je postao omiljeni suvenir

GUME, MJEŠOVITI OTPAD, NEMA ČEGA NEMA, UNATOČ JASNOJ ZABRANI

VIDEO Šume su pune smeća, čitatelj nam otkrio još jednu kritičnu lokaciju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati