Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POMOĆNI KUHAR I SLASTIČAR IZ GLOGOVCA

VIDEO Đuro majstorski sprema mojito, a posjetio je i papu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Đuro Horvat (30) iz Glogovca po zanimanju je pomoćni kuhar i slastičar, a već godinu i pol dana dio je ugostiteljskog tima Zrinski, gdje radi u pekari. Inače je osoba s teškoćama u razvoju, što ga nije spriječilo ni ograničilo da svoje vještine u kuhanju odmjeri i predstavi na međunarodnom gastro natjecanju „Cupid’sSpoon“ koje se nedavno održalo u Zagrebu.

Riječ je o natjecanju u kojem sudjeluju osobe s invaliditetom i djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Svoja umijeća tamo je uz domaćine predstavilo sedam kuhara i tri barmena iz Austrije, Italije, Portugala, Litve, Grčke, Malte, Slovačke i Rumunjske. Natjecatelji sumarljivo radili u kuhinji, pažljivo pripremali delicije, a naravno, pazilo se na svaki detalj. Tročlani žiri donio je odluku da je u kategoriji barmena među najboljima upravo Đuro Horvat.

– Stavili su me u tu kategoriju barmena, iako meni ipak bolje ide kuhanje. Bilo nas je puno, dobro sam se snašao, a žiriju se svidio moj koktel, to je bilo najbitnije. Zadovoljan sam. Pripremao sam mojito – pojasnio nam je Đuro, kojeg je za tu priliku mentoriraoVedran Habel, a inače su mu savjetima i uputama u danima pripreme priskočili kolege s posla.

– Biosam uporan i nisam odustao, a sad je tu novi izazov, na godinu još bolji plasman. Rekli su mi da mi ide bolje kuhanjepa ću se za to i spremati – otkrio nam je. Na malu opasku da mu se nakon ovog velikog uspjeha smiješi karijera svjetskih razmjera, spremno odgovara.

– Ostajem ovdje, tu mi je super.

Festival je donacijskog karaktera, a sva prikupljena sredstva bila su namijenjena podršci osoba s invaliditetom. Pobjednici finalne večeri dobili su medalje i plakete te im je organiziran put u Rim, na audijenciju kod Pape. Među njima je, naravno, bio i Đuro.

– Nakon tjedan dana natjecanja u Zagrebu bili smo tri dana u Rimu, tu sam imao čast papi predati hrvatsku zastavu. Bilo je super – pohvalio nam se na kraju.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ovaj čovjek velikog srca jedan je od rekordera po broju dobrovoljnih davanja krvi

FOTO Ivan (64): Koljena su mi se potrošila od puno seksa!

GARDENOLO SPIDER

FOTO Najveća pitomačka kompanija osnovala tvrtku – kćer

NAJDUGOVJEČNIJE NATJECANJE U HRVATSKOJ

FOTO Tiki i Fajt kraljevi Šoderice, Česi i Ketiš upecali štuku od 83 centimetra

s 25 na 10 eura, nije loše

FOTO Rešo na popustu za ratnog veterana

PREDSTAVLJA OPASNOST

Državni inspektorat ima obavijest za roditelje čija djeca imaju ovu igračku

USKORO JOŠ JEDNA, ALI OVAJ PUT RETRO REKLAMA

VIDEO Što to dva mladića upravo oslikavaju na Podravkinim silosima?

Upišite pojam koji želite pretraživati