Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POMOĆNI KUHAR I SLASTIČAR IZ GLOGOVCA

VIDEO Đuro majstorski sprema mojito, a posjetio je i papu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Đuro Horvat (30) iz Glogovca po zanimanju je pomoćni kuhar i slastičar, a već godinu i pol dana dio je ugostiteljskog tima Zrinski, gdje radi u pekari. Inače je osoba s teškoćama u razvoju, što ga nije spriječilo ni ograničilo da svoje vještine u kuhanju odmjeri i predstavi na međunarodnom gastro natjecanju „Cupid’sSpoon“ koje se nedavno održalo u Zagrebu.

Riječ je o natjecanju u kojem sudjeluju osobe s invaliditetom i djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Svoja umijeća tamo je uz domaćine predstavilo sedam kuhara i tri barmena iz Austrije, Italije, Portugala, Litve, Grčke, Malte, Slovačke i Rumunjske. Natjecatelji sumarljivo radili u kuhinji, pažljivo pripremali delicije, a naravno, pazilo se na svaki detalj. Tročlani žiri donio je odluku da je u kategoriji barmena među najboljima upravo Đuro Horvat.

– Stavili su me u tu kategoriju barmena, iako meni ipak bolje ide kuhanje. Bilo nas je puno, dobro sam se snašao, a žiriju se svidio moj koktel, to je bilo najbitnije. Zadovoljan sam. Pripremao sam mojito – pojasnio nam je Đuro, kojeg je za tu priliku mentoriraoVedran Habel, a inače su mu savjetima i uputama u danima pripreme priskočili kolege s posla.

– Biosam uporan i nisam odustao, a sad je tu novi izazov, na godinu još bolji plasman. Rekli su mi da mi ide bolje kuhanjepa ću se za to i spremati – otkrio nam je. Na malu opasku da mu se nakon ovog velikog uspjeha smiješi karijera svjetskih razmjera, spremno odgovara.

– Ostajem ovdje, tu mi je super.

Festival je donacijskog karaktera, a sva prikupljena sredstva bila su namijenjena podršci osoba s invaliditetom. Pobjednici finalne večeri dobili su medalje i plakete te im je organiziran put u Rim, na audijenciju kod Pape. Među njima je, naravno, bio i Đuro.

– Nakon tjedan dana natjecanja u Zagrebu bili smo tri dana u Rimu, tu sam imao čast papi predati hrvatsku zastavu. Bilo je super – pohvalio nam se na kraju.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati