Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TREBALO JE TO BITI DRUŽENJE UZ USPUTNI RIBOLOV

VIDEO Elvis je nakon pola sata borbe iz Šoderice izvukao ogromnog amura

Trebalo je to biti prijateljsko druženje s ribolovom kao popratnom zabavom, ali za Elvisa Jajetića (33), koprivničkog ribiča, pretvorilo se u pravu ribičku avanturu s ulovom koji će pamtiti do kraja života. Sve je bilo spremno za malu feštu i druženje na Šoderici jer je Elvis spremio zakusku za prijatelje povodom svojeg rođendana. Budući da se ovo veslo druženje održavalo na Šoderici, bio bi grijeh da se ne postave i ribički štapovi, te da se na udicu ne stavi mamac za kakvog šarana ili amura. No, Elvis nije očekivao ono što se dogodilo, a dogodilo se gotovo odmah nakon što je postavio udice.

– Kada je riba zagrizla odmah sam vidio da je pravi griz jer se to osjeti. Riba je počela ići prema meni, makar je to daleki put jer postavljam na 250 metra udaljenosti od obale. Upravo zato sam se odlučio da ne koristim čamac. No kako se približila bajti i obali, zakrenula je u trstinu – objasnio je Elvis Jajetić koji je tada morao promijeniti taktiku.

– Sjeo sam u čamac i došao do mjesta gdje se riba povukla. Kad sam je prvi puta uspio dobiti do površine vidio sam da se radi o nečemu izuzetno velikom – kazao je.

Njegova predviđanja bila su točna i kad je riba nakon više od pola sata borbe napokon završila u čamcu, bilo je vidljivo da je ulovljen kapitalac amur. Nakon vaganja, vaga je pokazala 23,8 kilograma, a kada se odbije težina čuvarice onda ispada da je riba bila teška 22 kilograma.

– To je najveći amur kojeg sam ikad ulovio. Uspio sam uloviti i šarana od 24 kilograma, ali za amura, ovo je stvarno kapitalac – naveo je Elvis i nije pogriješio jer se ovdje radi o doista kapitalnom primjerku.

FOTO/VIDEO ustupio Elvis Jajetić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati