Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ISPOVIJEST AUTISTIČNOG MLADIĆA (20) KOJEG SU MALOLJETNICI MALTRETIRALI U CENTRU KOPRIVNICE

VIDEO Igor: “Bilo me je strah, namamili su me u javni WC, tjerali da navijam za Dinamo i pljuskali”

Video maltretiranja, odnosno fizičkog i verbalnog zlostavljanja dvojice maloljetnika nad 20-godišnjakom s problemima u razvoju, koji je krajem prošle godine snimljen u Koprivnici, ovih se dana brzinom munje proširio po cijeloj Hrvatskoj. Na njemu se vidi kako jedan od mladića 20-godišnju žrtvu tjera da navija za Dinamo te ga šamara po licu. Na drugoj ga, pak, snimci tjeraju da na društvenoj mreži javno objavi da voli Dinamo i da je Dinamo najjači te da govori protiv Hajduka i usput ga ismijavaju. Sve to mladi napadači su snimili, snimka je nakon toga objavljena, a s njom se prošlog tjedna pozabavila i policija.

Srećom, 20-godišnji Igor prošao je bez većih posljedica, što nam je i sam potvrdio kada smo ga ovih dana posjetili na kućnoj adresi. Riječ je o mladiću s poremećajem autizma, koji je u Koprivnici završio obrtničku školu. Kako nam je otkrila njegova majka Nadica, nesposoban je za rad, a i ona je nezaposlena i žive od socijalne pomoći u prilično skromnim uvjetima. Igor jako voli nogomet, igra ga i prati redovito, a veliki je navijač Hajduka, zbog čega je krajem prošle godine i napadnut u centru Koprivnice. Kako nam je ispričao, sve se dogodilo u javnom WC-u u gradskom parku, i to na sam Badnjak. Napadače poznaje od ranije.

– Zvali su me i namamili da dođem tamo. Odmah su me zaskočili i stisnuli uz zid, bio sam sam i bilo me je strah. Tjerali su me da navijam za Dinamo i pljuskali me. Maltretirali su me 15 minuta i onda pustili. Poznajem ih od ranije, mlađi su od mene i problematični. Povoda nije bilo, nisam ih provocirao niti ništa. Napali su me jer sam navijač Hajduka – prisjetio se Igor nemilog događaja i rekao da je sve ispričao i policiji. Kaže da dosad nije imao nikakvih problema i da se više ne boji maloljetnika koji su ga napali.

– Sad će imati problema s policijom i možda se smire. A ja ću za Hajduk i dalje navijati – naglasio je i otkrio da mu je Marko Livaja najdraži igrač. Snimkom je zgrožena i majka Nadica, koja ju je vidjela tek nakon što je sve izašlo u javnost. Kaže da brine za sina, jer je bolestan, a i boji se da se nešto opet ne dogodi, kako ih ne bi razdvojili s obzirom na to da njih dvoje žive sami.

– Strašno je to što se vidi na snimci. To je sramota za te dečke, njihove roditelje koji ne znaju što im djeca rade, ali i za državu. Dobro da je završilo tako kako je, jer vidimo i sami što se sve događa. Mogli su ti dečki imati noževe ili nešto slično – ogorčena je majka napadnutog dječaka. Kao što smo naveli, s cijelim slučajem pozabavila se i policija, koja je provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika s koprivničkog područja.

– Sumnja se da su 24. prosinca 2023. godine, na području grada Koprivnice, na štetu 20-godišnjaka počinili kazneno djelo „Nasilničko ponašanje“ iz članka 323.a Kaznenog zakona. U događaju 20-godišnjak nije zadobio ozljede, a protiv maloljetnika će zbog počinjenja kaznenog djela „Nasilničko ponašanje“ biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad – odgovorili su iz PU koprivničko-križevačke. Prema Zakonu, zbog drskog ponašanja na javnom mjestu, kojim su drugu osobu doveli u ponižavajući položaj, dvojici mladića prijeti kazna do tri godine zatvora, no pritom treba uzeti u obzir da se radi o dečkima koji još uvijek pohađaju srednju školu, što im je olakotna okolnost.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati