Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Počinje gradnja rotora na raskrižju Križevačke ceste i Podravske magistrale vrijednog gotovo 800 tisuća eura

VIDEO Izvođač uveden u radove, završetak kroz četiri mjeseca

Konačno kreće izgradnja kružnog toka odnosno rotora na raskrižju Križevačke ceste i Podravske magistrale. Izvođač radova na investiciji vrijednoj gotovo 800 tisuća eura jutros je uveden u posao, a očekuje se da bi radovi trebali biti gotovi u prvoj polovici prosinca.

-Ovo je važan projekt koji smo zajedničkim snagama iznijeli zajedno s Hrvatskim cestama. Do sada je Grad Koprivnica u pripremu projekta odnosno u izradu dokumentacije i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa uložio stotinu tisuća eura, a investiciju sada prepuštamo Hrvatskim cestama – istaknuo je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i dodao kao je ovaj rotor izuzetno važan ne samo iz aspekta brže i bolje cirkulacije prometa, kao i opće sigurnosti, već i zbog toga što se nakon punih pola stoljeća adekvatno rješava ulaz u Koprivnicu od strane Križevaca i Zagreba.

-Veselim se ovoj investiciji jer mislim da će nam puno donijeti, a to je samo nastavak onog što je napravljeno na nadvožnjaku koji je godinama čekao da se obnovi. Kad sve zbrojimo, i ovaj rotor i ono što će se uskoro dogoditi na križanju Pavelinske i Ulice Ivana Česmičkog i nadvožnjaka na Čardi kao i sve ostale investicije u gradu koje se tiču što nas, što Hrvatskih cesta ili Hrvatskih željeznica, stvarno radimo veliku promjenu kad je u pitanju promet – kazao je Jakšić i dodao da je sljedeća na redu izgradnja rotora kod podvožnjaka kod Podravke.

-Pokrećemo proceduru i projektiranja i rješavanja imovinsko – pravnih odnosa za taj budući rotor. Kao i sada, kada taj dio napravimo, investiciju ćemo prenijeti na Hrvatske ceste i plan je u sljedećoj godini riješiti dokumentaciju i imovinsko – pravne odnose da bismo u 2025. godini, najkasnije 2026. pokrenuli radove i na tom rotoru – zaključio je Jakšić dok je direktor poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec građane zamolio za strpljenje.

-Konstruirat će se klasično kružno raskrižje i podići će se sigurnost svih sudionika u prometu. Radovi će trajati četiri mjeseca i računamo da će biti završeni negdje u prvoj polovici prometa. Do tada će biti privremena regulacija prometa odnosno prometnim semaforima i ručnom regulacijom i zato molimo sudionike u prometu da budu strpljivi jer sigurno će biti zastoja kad traju radovi – kazao je Bobičanec.

Izgradnja ovog rotora je važna jer ova dionica državne ceste čini čvorište za tri važna prometna pravca, Varaždin, Križevce i Đurđevac i riječ je o jedno od opterećenijih raskrižja u Koprivnici. Pogotovo jer je to ujedno i glavni tranzitni pravac prema Mađarskoj preko graničnog prijelaza Gola.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaja ubojstva

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Upišite pojam koji želite pretraživati