Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

VIDEO Lopov došao biciklom, naslonio ga na drvo i odvezao se Dragecovim autom!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Neobičan poziv nedavno je dobio Drago Funtek iz Hrženice nedaleko od Ludbrega. Poznanik ga je nazvao na mobitel i upitao dva pitanja.

– Pitao me „Drago, si ti doma?“ Kad sam mu odgovorio da jesam, onda me pitao „ A gdje ti je auto?“ – objasnio je Funtek na početku priče o tome kako mu je 18-godišnji lopov ispred kuće ukrao automobil te ga kasnije slupao oštetivši i drugi automobil.

Sv se to dogodilo u popodnevnim satima prošlog ponedjeljaka, kada je Drago gledao televizor i omiljenu mu seriju, ne slutivši da će vrlo brzo ostati bez svog limenog ljubimca.

– Nisam ništa posumnjao kada me susjeda pitala jesam li kupio novi bicikl, koji je bio naslonjen na drvo pokraj naša kuće. Tada sam kratko provirio kroz prozor i stvarno vidio bicikl. To je bio bicikl kojim se dovezao moj lopov, naslonio ga na drvo, ušao u dvorište i sa stola uzeo ključ i počeo vožnju – objasnio je Drago Funtek.

No, to nije kraj ove priče. Neiskusni vozač vrlo je vjerojatno vozio neprilagođenom brzinom te je u Međimurju, kada je izletio s ceste, udario u stup, odbio se i udario u parkirno vozilo na kojemu je također napravio štetu.

– Kako mi nismo primijetili to da nam je automobil nestao, tek poziv prijatelja upoznao nas je sa stvarnim stanjem. Tada sam izašao na ulicu i vidio da automobila nema, ali je već bilo kasno. Kako smo doznali kasnije, pokušao je isti lopov ukrasti i drugi automobil te je na audiju našeg sumještana polomio staklo, ali tamo nije mogao naći ključ – objasnio je Drago Funtek.

Inače, radi se o renaultu iz 2001. godine, koji sam po sebe ne vrijedi mnogo, ali je unatrag dvije godine Drago u njega uložio značajna sredstva kako bi ga obnovio pa je šteta još veća, a automobil je u takvom stanju da je jedina mogućnost bila da ga se odveze na autootpad.

Kako se priča po selu, ovo nije prvo zlodjelo tog mladića, a navodno je bio dio skupine maloljetnika koja je prije nekoliko godina nasmrt pretukla jednog mještanina, također iz Hrženice. Neslužbeno doznajemo da mladić živi u naselju pokraj obližnjeg Svetog Đurđa, gdje prebivaju mještani romske manjine.   O događaju se oglasila i policija koja je navela da je u ponedjeljak, 21. kolovoza, 18-godišnjak na ulici ispred obiteljske kuće otuđio osobno vozilo u vlasništvu 73-godišnjaka. On je ušao u vozilo i uz pomoć originalnog ključa koji je vlasnik ostavio na stolu u dvorištu isto stavio u pogon i udaljio se njime s mjesta događaja. Sa otuđenim vozilom počinio je prometnu nesreću na području PU međimurske. Taj 18-godišnjak je uhićen, a vozilo je vraćeno vlasniku.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

Upišite pojam koji želite pretraživati