Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

VIDEO Lopov došao biciklom, naslonio ga na drvo i odvezao se Dragecovim autom!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Neobičan poziv nedavno je dobio Drago Funtek iz Hrženice nedaleko od Ludbrega. Poznanik ga je nazvao na mobitel i upitao dva pitanja.

– Pitao me „Drago, si ti doma?“ Kad sam mu odgovorio da jesam, onda me pitao „ A gdje ti je auto?“ – objasnio je Funtek na početku priče o tome kako mu je 18-godišnji lopov ispred kuće ukrao automobil te ga kasnije slupao oštetivši i drugi automobil.

Sv se to dogodilo u popodnevnim satima prošlog ponedjeljaka, kada je Drago gledao televizor i omiljenu mu seriju, ne slutivši da će vrlo brzo ostati bez svog limenog ljubimca.

– Nisam ništa posumnjao kada me susjeda pitala jesam li kupio novi bicikl, koji je bio naslonjen na drvo pokraj naša kuće. Tada sam kratko provirio kroz prozor i stvarno vidio bicikl. To je bio bicikl kojim se dovezao moj lopov, naslonio ga na drvo, ušao u dvorište i sa stola uzeo ključ i počeo vožnju – objasnio je Drago Funtek.

No, to nije kraj ove priče. Neiskusni vozač vrlo je vjerojatno vozio neprilagođenom brzinom te je u Međimurju, kada je izletio s ceste, udario u stup, odbio se i udario u parkirno vozilo na kojemu je također napravio štetu.

– Kako mi nismo primijetili to da nam je automobil nestao, tek poziv prijatelja upoznao nas je sa stvarnim stanjem. Tada sam izašao na ulicu i vidio da automobila nema, ali je već bilo kasno. Kako smo doznali kasnije, pokušao je isti lopov ukrasti i drugi automobil te je na audiju našeg sumještana polomio staklo, ali tamo nije mogao naći ključ – objasnio je Drago Funtek.

Inače, radi se o renaultu iz 2001. godine, koji sam po sebe ne vrijedi mnogo, ali je unatrag dvije godine Drago u njega uložio značajna sredstva kako bi ga obnovio pa je šteta još veća, a automobil je u takvom stanju da je jedina mogućnost bila da ga se odveze na autootpad.

Kako se priča po selu, ovo nije prvo zlodjelo tog mladića, a navodno je bio dio skupine maloljetnika koja je prije nekoliko godina nasmrt pretukla jednog mještanina, također iz Hrženice. Neslužbeno doznajemo da mladić živi u naselju pokraj obližnjeg Svetog Đurđa, gdje prebivaju mještani romske manjine.   O događaju se oglasila i policija koja je navela da je u ponedjeljak, 21. kolovoza, 18-godišnjak na ulici ispred obiteljske kuće otuđio osobno vozilo u vlasništvu 73-godišnjaka. On je ušao u vozilo i uz pomoć originalnog ključa koji je vlasnik ostavio na stolu u dvorištu isto stavio u pogon i udaljio se njime s mjesta događaja. Sa otuđenim vozilom počinio je prometnu nesreću na području PU međimurske. Taj 18-godišnjak je uhićen, a vozilo je vraćeno vlasniku.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

veselo je na travnjaku i okolo njega

FOTO Rečani slave 50 godina kluba, za iduću sezonu najavili pohod prema vrhu ljestvice

DERGEZ TRGOVINE ORGANIZIRALE DERGEZ OBITELJSKI DAN

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji na Karauli uživali u bogatim zabavnim sadržajima

DANI ZAHVALE I ZAJEDNIŠTVA

FOTO Druženjem pomogli potrebitim učenicima i studentima

KONFLIKT U PRIGORJU

Na susjedi slomio drveni kolac jer je pošpricala njegove jabuke. Mora joj platiti 7.000 eura odštete

IZ KRIŽEVACA OTIŠLI GLAVNI NAPADAČ I TRENER

Mladen otišao na Island, Radnik na klupu doveo jako ime s kojim će i dalje pucati visoko

VELIKA OPASNOST NA PUTU UZ RIJEKU

VIDEO Mještani upozoravaju: “Nekad fale centimetri da traktori završe u Dravi”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati