Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PREKRASNA PRIČA

VIDEO Marijan: “Meni cucek ne treba na lancu, treba mi da se mogu z njim spominjati!”

Činjenica da bi vlasnici pasa koji svoje ljubimce u dvorištima drže na lancu uskoro mogli biti kažnjavani, mnogima je došlo kao olakšanje. Da psi, kao i druge životinje, zaslužuju humaniji tretman svjestan je i Marijan Novak iz Drnja, koji ne može zamisliti da bi njegova ljubimica, koja se odaziva na ime Mala, bila išta osim slobodna.

– Tog sam psa našao na ulici. Tud je hodala pa sam joj dao prvi put jesti, pa drugi put, da bi ubrzo ostala živjeti sa mnom. Meni cucek ne treba na lancu. Meni treba da mogu s njim po dvoru se spominjati – govori nam Marijan, čija je ljubimica Mala, u tipu mješanca, prava maza.

Marijan, koji na svojim leđima nosi 74 godine, cijeli svoj život živi u maloj kući u Drnju, a jedino mu društvo pravi Mala, koja ga posvuda prati. Najčešće je s Marijanom u kuhinji, iako za topla vremena voli biti i vani u dvorištu. Iako mu život nije lagan, kako kaže, ništa mu ne treba. – Životari se, ali nekako ide – rekao nam je Marijan, koji je bez obzira na sve nedaće uvijek vedra duha.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati