Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Kćer je umrla, a agencija ne odustaje od naplate njenog duga

VIDEO: Miji i Blanki Gregorić prijeti deložacija iz njihova jedinog doma

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Miji i Blanki Gregorić iz koprivničkog prigradskog naselja Reka prijeti deložacija iz njihove kuće. Prije 20 godina Mijo i Blanka sad već pokojnoj kćeri dopustili su da za kredit koji je dizala upiše hipoteku na njihovu kuću ni ne sluteći da će im to nakon toliko dugo vremena zagorčati život. U međuvremenu njihova je kći umrla, a kako nije vraćala kredit, banka je „prodala“ njeno dugovanje jednoj od agencija za naplatu potraživanja koja je pokrenula ovrhu i „aktivirala“ hipoteku na kuću. Tako je i za 4. svibnja određena deložacija, što znači da Mijo i Blanka doslovno moraju na ulicu.

– Žele nam uzeti jedini dom koji imam. Oboje smo teško bolesni i sad nas pod stare dane žele izbaciti na ulicu – jecajući nam pričaju Mijo i Blanka Gregorić. 

Mijo je dragovoljac Domovinskog rata i boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja pa su zatražili i pomoć Ministarstva branitelja jer se jednostavno u slučaju deložacije nemaju gdje skućiti.

– Ne želimo otići iz našeg doma. Prema ovrsi koju imamo ostalo je 16.300 eura duga, a mi nemamo toliko novca. Jedva preživljavamo jer nam dosta novca odlazi na lijekove koje moramo trošiti. Boli nas i to što sad žele smrt naše kćeri iskoristiti za naplatu kredita – kaže Mijo Gregorić.

I Mijo i Blanka se nadaju da će u preostalih mjesec dana do deložacije pronaći rješenje da ostanu u svom domu. – Ne gubimo nadu, a načuli smo da našu kuću žele prodati za 60.000 eura. Stalno kontaktiramo razne institucije kako bismo nekako pronašli način da imamo doživotno pravo biti u našoj kući. Svi ljudi dobre volje koji nam žele pomoći na bilo koji način mogu se javiti na broj mobitela 099/630 2178 – zaključila je Blanka Gregorić.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

KRVAV KRAJ DRUŽENJA U KRIŽEVCIMA

Doznajemo: Tri se pijana “prijatelja” izbola noževima, jedan je u teškom stanju

KOPRIVNIČKI PLAC

VIDEO Stigli prvi kesteni, skuplji su od kilograma svinjske vratine

KOMING IMA 130 DANA

FOTO/VIDEO Stigli strojevi, počelo uređenje igrališta kojeg s nestrpljenjem očekujemo

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

nepravomoćno JE osuđen NA ČETIRI GODINE ZATVORA

Mladić vlastitu majku (44) kuhinjskim nožem ubo u trbuh

Šokantno razbojništvo u centru KOPRIVNICe

FOTO Nemoćnog ljekarnika vezala su i opljačkala dva poznata DJ-a!?

Upišite pojam koji želite pretraživati