Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BRAČNI PAR HORVAT UNATOČ BROJNIM NEDAĆAMA UŽIVA U SVAKOM DANU

VIDEO Milan: “Imam rak, ali ne gubim nadu da ću uz Mirjanu dobiti bitku za život”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Milan (70) i Mirjana (57) Horvat iz Ždale, naselja na području Općine Gola, najbolji su primjer da se pozitivnim stavom mogu prebroditi sve nedaće. Milan se već dvije godine bori s rakom pluća, dok je Mirjani prije 13 godina amputirana desna noga, a bez obzira na sve zdravstvene probleme, nikad ne gube vjeru da će sve biti dobro i da je pred njima još puno zajedničkih dana. Kad je Mirjana saznala da joj život ovisi o amputaciji noge nije klonula, jer joj je Milan rekao da će uvijek biti uz nju.

– Nije mi bilo lako kad su mi liječnici rekli da ću ostati bez desne noge. Bojala sam se da će me Milan drugačije gledati i da mu neću biti poželjna. No, moj je Milan obećao da će uvijek biti uz mene i zbog toga i dalje na sve gledam pozitivno i veselim se svakom novom danu. Mi smo srodne duše i odlično se nadopunjavamo i naše su bolesti pokazale da nas ništa ne može slomiti – priča nam Mirjana. I Milan ističe kako mu je prilikom dijagnoze opake bolesti najveća podrška bila činjenica da se može osloniti na Mirjanu.

– Tumor je u predjelu pluća na kojem se ne može obaviti operativni zahvat i najvažnije je da nema metastaze i da se ne povećava. U mojoj borbi s opakom bolesti veliku ulogu igra taj naš pozitivan stav prema životu i podrška obitelji. Da sam kojim slučajem zalegao, odavno bih bio pod zemljom – kaže. Dodaje kako prehrana ima važnu ulogu u njegovoj borbi s rakom. Nastoji jesti što više povrća, a jedna od glavnih namirnica mu je i med.

– Za energiju mi posebno znači sok od cikle, mrkve i jabuke kojeg slažemo i za njega volim reći da „diže iz mrtvih”. No, ipak, na prvom je mjestu volja da se dobije još jedna velika bitka i podrška moje Mirjane – dodaje. Punih 50 godina Milan je pušač, a bez obzira na opaku bolest, nije bacio cigarete. To je i jedna od preporuka liječnika jer bi prestanak pušenja uzrokovao šok za njegov organizam.

– Naputak je da polako smanjujem pušenje, a to i činim. Kad dođe vrijeme, spreman sam se riješiti cigareta jer mi je najvažnije da imam svoju Mirjanu. Moram pohvaliti i dr. Ozrena Koludera, pulmologa iz koprivničke bolnice uz čije savjete moja borba ide u pravom smjeru. Ne gubim vjeru da ću uz svoju Mirjanu dobiti još jednu životnu bitku – zaključio je.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati