Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ne namjerava isprazniti štalu

VIDEO Mirjana Galović ima četiri krave i proizvodi sireve

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Obitelj Galović jedna je od rijetkih u Drnju koja nije odustala od uzgoja krava i ispraznila štalu. Iako prije tri godine zbog malih dnevnih količina proizvedenog mlijeka više nisu bili zanimljivi mljekarskoj industriji, Galovići su odlučili zadržati krave. Trenutno imaju četiri muzne krave, a mlijeko, osim prodaje na kućnom pragu, koriste i za proizvodnju sireva i sirutke. Za taj posao zadužena je Mirjana koja, unatoč zdravstvenim poteškoćama s kralježnicom, ne želi isprazniti štalu.

– Sad dnevno proizvodimo oko 40 litara mlijeka i naravno da je to za mljekarsku industriju premalo i njih odavno ne zanimaju manji proizvođači kao što smo mi. I kad smo predavali mlijeko nismo bili previše sretni jer su nama malim proizvođačima plaćali između 1,8 i dvije kune za litru. To je bio i jedan od glavnih razloga da se okrenem proizvodnji sireva i prodaji na kućnom pragu – priča nam Mirjana Galović.

Još uvijek ima dosta građana, ističe Mirjana, koji su željni domaćih sireva i mlijeka pa sve proizvedene količine pronalaze kupce.

– Postala sam prepoznatljiva sa svojim sirevima pa čak ima i onih koji žive u Zagrebu, a kad dođu u Podravinu, obvezno naruče moje proizvode. Kad se nešto radi s ljubavlju, onda se uvijek nađe i nekakva mogućnost da proizvodi budu traženi među kupcima – kaže Mirjana Galović.

Imanje Galovićevih često privlači i djecu koja znaju doći sa svojim roditeljima kako bi vidjeli krave, ali i kokoši i ostale domaće životinje. – Nažalost, došla su vremena da samo rijetka domaćinstva na selima imaju domaće životinje pa su takva imanja privlačna djeci. Uvijek im pokažem što sve imamo u štali i na imanju, a znalo je biti i čuđenja kad su vidjeli kravu te pitanja zar nisu one ljubičaste jer ih mališani najčešće viđaju samo na popularnoj čokoladi – zaključila je Mirjana Galović.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati