Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ne namjerava isprazniti štalu

VIDEO Mirjana Galović ima četiri krave i proizvodi sireve

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Obitelj Galović jedna je od rijetkih u Drnju koja nije odustala od uzgoja krava i ispraznila štalu. Iako prije tri godine zbog malih dnevnih količina proizvedenog mlijeka više nisu bili zanimljivi mljekarskoj industriji, Galovići su odlučili zadržati krave. Trenutno imaju četiri muzne krave, a mlijeko, osim prodaje na kućnom pragu, koriste i za proizvodnju sireva i sirutke. Za taj posao zadužena je Mirjana koja, unatoč zdravstvenim poteškoćama s kralježnicom, ne želi isprazniti štalu.

– Sad dnevno proizvodimo oko 40 litara mlijeka i naravno da je to za mljekarsku industriju premalo i njih odavno ne zanimaju manji proizvođači kao što smo mi. I kad smo predavali mlijeko nismo bili previše sretni jer su nama malim proizvođačima plaćali između 1,8 i dvije kune za litru. To je bio i jedan od glavnih razloga da se okrenem proizvodnji sireva i prodaji na kućnom pragu – priča nam Mirjana Galović.

Još uvijek ima dosta građana, ističe Mirjana, koji su željni domaćih sireva i mlijeka pa sve proizvedene količine pronalaze kupce.

– Postala sam prepoznatljiva sa svojim sirevima pa čak ima i onih koji žive u Zagrebu, a kad dođu u Podravinu, obvezno naruče moje proizvode. Kad se nešto radi s ljubavlju, onda se uvijek nađe i nekakva mogućnost da proizvodi budu traženi među kupcima – kaže Mirjana Galović.

Imanje Galovićevih često privlači i djecu koja znaju doći sa svojim roditeljima kako bi vidjeli krave, ali i kokoši i ostale domaće životinje. – Nažalost, došla su vremena da samo rijetka domaćinstva na selima imaju domaće životinje pa su takva imanja privlačna djeci. Uvijek im pokažem što sve imamo u štali i na imanju, a znalo je biti i čuđenja kad su vidjeli kravu te pitanja zar nisu one ljubičaste jer ih mališani najčešće viđaju samo na popularnoj čokoladi – zaključila je Mirjana Galović.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

KAŽNJEN JE UVJETNIM ZATVOROM

Zvonko susjedima Romima poručio: “Vužgal bum vas i zaklal skupa z decom”

tu, među nama

FOTO/VIDEO Nakon svinje od pola tone, Martin je uzgojio bikove koji teže tonu!

povodom dana policije osvrnuli se na stanje sigurnosti

Velika promjena u stopi kriminaliteta u podravskom gradu

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Poznato je kad kreće isplata mirovina za rujan, iznos će biti nešto manji nego prošli mjesec

Komunalne usluge uljepšavaju ĐURĐEVAC

FOTO Grad će uskoro krasiti više od 20 tisuća maćuhica!

PROSLAVA OBLJETNICE U PETERANCU

FOTO Župna crkva svetog Petra i Pavla apostola obilježila 250 godina postojanja i djelovanja

Upišite pojam koji želite pretraživati