Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Đelekovčani SU LJUTI, KAŽU DA ŽIVE U NAJPROMETNIJEM MJESTU U PODRAVINI

VIDEO Mještani: “Biciklisti i pješaci u Ulici Pavla Kvakana doslovno riskiraju život”

Državna cesta koja prolazi kroz središte Đelekovca prema mišljenju tamošnjih mještana jedna je od prometnijih u županiji. Na stotine automobila i kamiona koji od jutra jure u oba smjera, prema Međimurju i iz njega, već su navikli, no smeta ih što u svakodnevnim obavezama, pri odlasku u trgovinu, poštu ili banku, moraju dobro paziti kako će zakoračiti izvan dvorišta, a da pritom ne nastradaju. Razlog? Nema pješačke ni biciklističke staze, unatoč vrlo gustom prometu. Taj problem posebno muči one koji žive u Ulici Pavla Kvakana, koja iz smjera Koprivnice vodi prema rotoru u središtu sela. O svemu je slušatelje RKC-ove emisije „Halo RKC – imam problem!“ obavijestila gospođa Slavica, koja je naglasila da tako više ne mogu živjeti.

– Promet je strava i užas. Jure auti, kamioni, motori, nema valjda samo aviona. Nitko ne poštuje brzinu, voze se bez ograničenja, kao da su na grobničkoj stazi i pomalo je nevjerojatno, ali hvala Bogu da je tako, da nitko još nije stradao. Možete si samo misliti kako je nama pješacima i biciklistima u takvom prometu – požalila se Slavica u eteru RKC-a i dodala da je policiji prošle godine ukazala na problem.

– Mailom su mi odgovorili koliko su kazni tamo naplatili, ali mislim da to nije dovoljno. Tu treba postaviti usporivač prometa ili kameru pa neka nesavjesni vozači pune proračun. Načelnica je svjesna svega, da može to bi riješila, ali nije u njezinoj nadležnosti i zato vas molim da ispitate i požurite one koji odlučuju o svemu – poručila je Slavica.

Da je stanje na prometnici uistinu kaotično uvjerili smo se i sami. Parkirali smo pored trgovine u središtu sela i osjećali se kao da smo u nekoj metropoli, s obzirom na broj kamiona i automobila koji su prošli u tom kratkom roku. Mještani kažu da je tako svaki dan, počevši od ranog jutra kada brojni Podravci poslovno idu prema Međimurju. Ljeti je, ističu, najkritičnije, jer se na ionako gusti promet nadovežu svi oni koji idu na Šodericu, a mira ponekad nemaju ni noću. Zato je, svi se slažu, pješačko-biciklistička staza nužnost i već je odavno trebala biti izgrađena. Bez nje biciklisti i pješaci u Ulici Pavla Kvakana doslovno riskiraju život.

– Nema nam druge nego voziti se uz rubnjak i paziti. Dok ide auto pomakneš se skroz uz travu i to je to. Nadamo se da budu uskoro izgradili tu stazu. Obećanja postoje, ali vidjet ćemo hoće li se ostvariti, jer promet ovom ulicom stvarno je velik, a imao puno djece po ulici – kazala nam je Draženka Posavec.

S njom se slaže i Stjepan Đureta, koji je naglasio da su biciklisti u toj ulici s pravom u strahu.

– Ne bi bilo loše postaviti kamere, jer ima puno starijih koji prelaze cestu, a nije im lako zbog velikog prometa i jurnjave automobila i kamiona. Također, tu su i klinci koji idu na trening i u školu i opasnost je svakodnevna. Iskren da vam budem, ne znam ima li prometnijeg mjesta u našem kraju od Đelekovca. Budite malo tu, ako ne vidite stotine šlepera, kamiona, a o autima da ne pričam, onda povlačim sve ovo kaj sam vam rekao. No nadamo se da će uskoro biti bolje, znamo da planovi postoje, već su i mjerili nešto po ulici i staza će sigurno povećati sigurnost svima onima koji svakodnevno prolaze – mišljenja je Stjepan.

Za Slavicu, Draženku, Stjepana, ali i sve ostale Đelekovčane imamo dobre vijesti, jer staza bi se uistinu uskoro trebala graditi u Ulici Pavla Kvakana. I to u sklopu ITU mehanizma, za koji je Koprivnica s okolnim općinama povukla oko 18 milijuna eura. Sve općine unutar projekta, a tu je i Đelekovec, prometno će se dodatno povezati s Koprivnicom, prije svega biciklističkim stazama. Sukladno tome, ovih se dana očekuje poziv Ministarstva regionalnog razvoja, koji se naslanja upravo na prometno povezivanje. Što se tiče Đelekovca, staza bi se radila od rotora pa u smjeru Koprivnice, sve do izlaza iz mjesta.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati