Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
njihova je ulica uništena

VIDEO Mještani ogorčeni: “Cestu smo sami gradili i financirali, a sad je uništena u samo nekoliko mjeseci”

Mještani ulice u križevačkom prigradskom naselju Bukovje kažu da im je dosta gledanja kako kamioni uništavaju njihovu ulicu, čiju su izgradnju u velikom djelu ili sam platili ili svojim rukama izgradili. Radi se o odvojku u samom Bukovju koji je dio nekadašnje ceste prema mjestu Sveti Ivan Žabno. Kamioni koji prometuju ovom ulicom dostavljaju materijal, većinom zemlju, šljunak i slično, za navoženje i ravnanje terena na rasadniku koji se nalazi na kraju ulice. Kako nam kažu ogorčeni mještani, rasadnik postoji već 15 godina, ali teški kamioni su tek od početka ovo godine ovuda počeli voziti i ulicu su u potpunosti uništili.

– Prije nekoliko je godina na ulasku u ulicu stajao znak s ograničenjem osovinskog opterećenja, ali vlasnik tvrtke čiji kamioni ovuda voze rekao nam je da je on riješio da se znak makne. To se upravo i dogodilo. No, do sad nije bilo problema jer kamioni nisu vozili – rekao je Vlado Pošta, jedan od stanovnika ulice koji je dodao da su on i njegov susjed pretrpjeli štete na automobilu upravo zbog velikih oštećenja na asfaltu. Kako smo već naveli, cestu su u većem dijelu izgradili sami mještani i to prije 30 godina te ih zato ovakvo postupanje posebno boli.

– Vlasnik rasadnika već 15 godina koristi cestu, a nama je kazano da moram biti zahvalni jer je uplatio 250.000 kuna komunalne naknade. No, to ne znači da može uništiti cestu u kojoj je i naš novac i trud. No grad mu je dao dozvolu da vozi pa sad očekujemo da se cesta popravi i sanira – kazao je Zdravko Matoša. Mještani, sedam obitelji koje žive u odvojku, kažu da nisu protiv vožnje kamiona niti kane ikoga sprječavati u poslovanju, ali također napominju da ako skoro ne dođe do obnove ceste, kane i fizički spriječiti kamione da voze.

– Mi smo kao mještani skupili novac, ali i sami odrađivali radove i u potpunosti smo pripremili podlogu. Grad je dao samo asfalt, stoga imamo puno pravo zahtijevati da se ulica vrati u prvobitno stanje. Još nas više ljuti što ne možemo dobiti termin kod gradonačelnika niti zamjenika. Oni su uvijek zauzeti. Zvao sam da me primi gradonačelnik Mario Rajn, rekli su da je zauzet, onda sam rekao da bih želio razgovarati sa zamjenikom Šaškom, a na to su mi odgovorili s ciničnim smijehom da je i on zauzet – nezadovoljan je bio Zdravko Matoša. Gradsku upravu upitali smo kakvi su planovi s navedenom ulicom, a tamo su naveli da se obnova sprema.

– Nadležni Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša obišao je navedenu lokaciju te će se obnova prometnice obaviti tijekom narednih mjeseci, sukladno Programu održavanja komunalne infrastrukture – naveli su iz gradske uprave.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati