Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

VIDEO Mještani podravskog sela u strahu od krađa preskaču ljetovanje!

Iz dvorišta Nade Schmidlehner u Zablatju nedaleko od Koprivnice, prošlog je četvrtka u večernjim satima ukradena vrijedna samoutovarna prikolica za sijeno. Kao da sama krađa prikolice nije dovoljno čudna, lopovi su vrijedni radni stroj odvezli ispred nosa očevidaca. Susjed čija se kuća nalazi s druge strane ceste kaže da je čuo, ali i vidio kako nepoznati počinitelj s njenom prikolicom, prikopčanom za traktor, odlazi u smjeru Koledinca. Nada živi svega sto metara dalje od imanja s kojeg joj je prikolica ukradena, a kad je jutro nakon došla obići kuću, zatekla je tragove od traktora u travi i prazno dvorište.

Odmah je pozvala policiju, a izgleda da je lopov znao po što dolazi, s obzirom na to da su prikolice marke Mengel, kakva joj je ukradena, prilično skupe. U razgovoru s Nadom, otkrili smo da je problem krađa u ovom malenom selu poprimio ozbiljne razmjere i počeo sve više utjecati na život mještana, koji su ovog puta zatečeni drskošću lopova.

– Ovo na kaj smo spali je postalo strašno, jedna mi kćer čak živi na moru i imam priliku otići do nje, ali jednostavno ne možeš kuću ostaviti praznu. Vratiš se doma, sve razbijeno, razmetano, pokradeno – ispričala je Nada koju smo zatekli kako sjedi u dvorištu, stražari i uz psa Rikija čuva svoj dom. Unazad nekoliko godina u Zablatju nisu samo krađe bile češće, već je bilo i provaljivanja u kuće.

Pogotovo prije dvije-tri godine, kada su naši reporteri zbog čestih provala ondje bili stalni gosti pa je strah mještana u potpunosti opravdan. Međutim, krajnje je zabrinjavajuće da ljudi, kako je Nada ispričala, više ne odlaze niti na ljetovanje samo kako bi sačuvali svoju imovinu od nepopravljivih lopova.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Posljedice nevremena

Grom udario u kuću nedaleko od Križevaca. Kod Ludbrega izazvao požar kosilice

Župan ističe da Općina Kalnik uopće nije uputila zahtjev za proglašenje prirodne nepogode tuče

Koren: “Kešer netočnim informacijama obmanjuje javnost i dovodi do krivih zaključaka”

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ NA RKC-U NAJAVIO

Kroz godinu dana u Koprivnici će se početi graditi vanjski bazeni

VJERNICI HODOČASTILI OD MOLVI DO REKE

FOTO/VIDEO Uz pjesmu i molitvu propješačili 28 kilometara

zabili 12 komada

FOTO Slavenaši uveličali feštu u Ivancu, domaćine vodio legendarni Pavo Crnac

Održana Zlatna bućka Podravine

FOTO/VIDEO Ribiči iz Azila “nabućkali” soma teškog gotovo 30 kilograma


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati