Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ŽIVOT S ALERGIJOM

VIDEO Monika je prije sedam godina završila u komi zbog krive terapije: I dalje se bori s misterioznom bolešću…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prije sedam godina Monika Majnović iz Budrovca kraj Đurđevca borila se za život. Imala je tada 14 godina, bila je učenica osmog razreda i zdrava sportašica, da bi u jednom trenutku završila u komi zbog krive terapije. Život joj je tada spašen u zagrebačkim bolnicama, a iako je od tada prošlo već puno godina, Monika i dalje ima velikih problema s alergijama. Što je najgore, uzrok je i dalje nepoznat, no ova hrabra djevojka se ne predaje.

– Moram paziti na prehranu, piti čajeve, a iznimno sam osjetljiva na lijekove. Prije nekoliko mjeseci bila sam prehlađena i uzela lijek koji svi ljudi posve normalno i bez razmišljanja uzimaju i završila sam na hitnoj. Odmah sam dobila osip, počela sam osjećati pritisak u plućima, grlobolju. Svako malo imam osipe na koži, a već otprilike znam kako kreću problemi – otkrila je Monika koja je prije osam mjeseci završila na hitnoj u Vukovaru, gdje je bila u posjetu rodbini.

Unatoč zdravstvenim problemima uspješna je sportašica

– Osjetila sam da mi nije dobro. Počelo je kao i uvijek, s laganim ljuštenjem kože, oticanjem lica pa su se počele pojavljivati piknjice po tijelu. Kada sam stigla na hitnu, liječnica me nije shvaćala ozbiljno i mislila je da nije ništa strašno i poslala me kući, a kada sam sljedećeg dana stigla u teškom stanju, druga liječnica me pitala što sam do sada čekala. Veliki je problem to što me nitko ne shvaća ozbiljno, a meni je najstrašnije to što je uzrok mojih alergijskih tegoba i dalje nepoznat – kazala je Monika koja stalno mora na injekcije i redovito posjećuje dermatologa, a ubrzo planira na nove, detaljne pretrage.

– Iako mi je prije sedam godina liječnik rekao da se više ne smijem baviti sportom, ja sam i dalje ne samo aktivna, već sam bila prvakinja u powerliftingu, a bavim se i atletikom, taekwondoom. Što je najnevjerojatnije, osjećam se odlično većinu vremena i kao da mogu predosjetiti kada će mi biti loše. Reakcije uvijek kreću vrlo slično, a zdravstveno stanje pokušavam regulirati prehranom, zdravim životom i sportom, no najgore je što nikad ne mogu znati na što će mi tijelo reagirati – istaknula je Monika koja je prije tri godine postala majka te se i dalje misli hrabro boriti s misterioznom bolešću koja ju konstantno muči.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati