Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VELIKI JUBILEJ

VIDEO Monsinjor Alojzije Petrović (86) proslavio svećenički dijamantni pir

Monsinjor Alojzije Petrović (86) u svom je rodnom Gotalovu, naselju na području Općine Gola, proslavio svećenički dijamantni pir. U povodu proslave blagdana Ivana Krstitelja, zaštitnika crkve u Gotalovu monsinjor Petrović je služio svetu misu u povodu 60. obljetnice svećeništva, a Gotalovčani su mu i ovaj put za veliki jubilej priredili brojna iznenađenja.

– Najveći dio svojeg svećeničkog služenja proveo sam u dušobrižničkoj službi za Hrvate katolike izvan domovine. Sve te godine bile su na svoj način vrijeme radosti i kušnje, uspjeha i neuspjeha. Božjom milošću mogao sam pobjeđivati sve zapreke i pomagati mnogima da uznapreduju u čestitosti i kao ljudi, kao vjerni katolici i pravi domoljubi. To mi je uvijek davalo utjehu i snagu – kaže Alojzije Petrović.

Slavljenik je podsjetio i kako je njegova mlada misa bila jedina takva u 200 godina postojanja Gotalova i jedini je gotalovečki svećenik. Kao dugogodišnji i angažirani župnik inozemne pastve Alojzije Petrović 2001. godine imenovan je monsinjorom – kapelanom Svetog Oca, a godinu ranije primio je i Zlatnu medalju Varaždinske biskupije uz proslavu 30. obljetnice službovanja u njemačkom Koblenzu.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

simbol izvrsnosti

Dodijeljeno 26 rektorovih nagrada za najuspješnije studente Sveučilišta Sjever

ODLIČAN PRIMJER NAČINA OČUVANJA PLANETE

U Koprivnici ubrani prvi plodovi iz najveće Šume hrane u Hrvatskoj

mažuranićeva i trg mladosti

Dvije staze koje dvije godinu zadaju muke pješacima i biciklistima napokon na redu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati