Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
osim velike štete poplava je prouzročila dvije osobne tragedije

VIDEO Nepokretnu Šteficu u kolicima iznosili iz kuće: “Voda nam je odnijela sve, imamo mala primanja, potrebna nam je pomoć”

Poplava u općini Rasinja, osim materijalnih šteta prouzročila je dvije osobne tragedije. Kako smo već pisali jučer je preminula mještanaka Rasinje, koje je pokušavala držati vrata od podruma kako voda ne bi ulazila u njega. Uzrok smrti se još ne zna, ali kako kaže njezin suprug, vrlo vjerojatno ju je ostavilo srce od silnog napora.

– Najprije da je srce, ali još to ne znamo, obdukcija je u tijeku – kazao je suprug pokojnice.

Iz Njemačke, odmah po strašnoj vijesti, vratio se i njihov sin.

– U podrumu je bilo gotovo metar vode, mama je držala vrata i što se točno dogodilo ne znamo – kratko i u suzama odgovorio je sin pokojne mještanke. 

Ljudska drama događala se i nekoliko kuća dalje u obiteljskoj kući Pavlović. Tamo žive teško bolesna Štefica (64) i njezin suprug Žarko. Štefica boluje od multiple skleroze, preživjela je karcinom dojke i infarkt. Nepokretna je i može se kretati samo u kolicima. Njihova kuća nalazi se na lijevoj strani ulice baruna Inkeya i u trenutku najjačih oborina, vodena bujica krenula je prema njihovoj kući. Stanje je bilo tako dramatično da su mještani i vatrogasci morali Šteficu s kolicima hitno iznijeti van iz kuće jer razina vode velikom brzinom rasla.

– Ubrzo mi je rođendan i lijepo sam ga proslavila. Jučer se ozlijedio i moj suprug, kad su me vatrogasci nosili u kolicima on je u toj zbrki udario rukom u štok. Sad me ne može niti premotati – kazala je Štefica koja zbog multiple skreloze mora nositi pelene za odrasle, budući da je bolest jako napredovala.

Uz to njezin suprug Žarko također ima invaliditet, jer je doživio tešku nesreću  na poslu u šumariji gdje mu je drvo smrskalo koljeno. Uz vrlo skromna primanja, Štefica i Žarko nekako su živjeli, no vodena bujica sada im je uništila sve.

– Voda je prevrnula škrinju koja je puna mesa, nismo mogli do nje zbog poplave. Vrlo vjerojatno je i meso neupotrebljivo – kazao je Žarko.

No osim škrinje voda je ušla i u samu kuću, potopila i kauč na kojem Štefica leži, uništila pokućstvo i rublje. Vlaga je ostala u zidovima, podu i učinila njihovu kuću neprikladnom za život. Ukratko, Štefica i Žarko ostali su bez svega, bolesni, i u neimaštini. 

Osim toga voda je napravila velike štete na imanjima i objektima kuća u Rasinji. Možda i najveću materijalnu štetu ima obitelj Pribeg kojima je voda poplavila vrt, ali i došla u dvorište. O snazi bujice dovoljno govori činjenica da je voda potrgala ogradu, ali i odnijela četiri janjca.

– Kada smo došli vidjeli smo da je ograda uništena, ali i da fali stoke. Janjci su pasli travu, a onda su u trenutku netragom nestali u bujici – kazao je Branko Pribeg, koji se i požalio ne neadekvatno složeni odvodni kanal prema potoku Glibokom, a njegova kuća nalazi se tik do njega.

– Kanal preduboko završava u samom koritu tako da voda kroz njega ne može doći u potok jer sam tok potoka to ne dopušta. Da je odvod više postavljen voda bi moglo ući u korito – kazao je Branko.     

FOTO/VIDEO Nikola Wolf               

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati