Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

Petar Kolarić (70) samouki kipar iz Ždale, naselja na području Općine Gola, koji je prepoznatljiv po izradama betonskih skulptura završio je svoje novo veliko djelo. Neumorni Petar izradio je sokola, dva vuka i hrvatski grb koji će biti atrakcije u Lici, uz rijeku Gacku. Posebno je impresivna skulptura sokola koji ima promjer krila od 5,3 metara, a vukovi su u prirodnoj veličini.

– Na novom djelu radio sam tri mjeseca, a veseli me što će moje skulpture sad biti i u Lici uz njihovu turističku atrakciju. Sokol i vukovi zaštitni su znakovi Like, a kako sam prepoznatljiv po izradi jedinstvenih skulptura, i Ličani su me odlučili angažirati – priča nam. Iako je izrada skulptura od betona zahtjevna, Petar unatoč poodmaklim godinama ne razmišlja o prekidanju svoje umjetničke karijere. Kao i svaki umjetnik, Petar ističe da još uvijek nije napravio svoje remek djelo.

– Ušao sam u osmo desetljeće života, a ideja za nova djela nikad ne nedostaje. Ruke me odlično služe, a to je u mom umjetničkom izražavanju najvažnije. Trudim se u svaku skulpturu unijeti emociju pa su zbog toga moja djela posebna. Često mi u snu dolaze nove ideje pa zbog toga volim reći da će moje remek djelo tek doći i da je još uvijek u fazi kreiranja – zaključio je Petar Kolarić. Inače, Petar je izradio brojne „jumbo” skulpture raznih svetaca koje krase doline i brjegove u Hrvatskoj i Mađarskoj, a javnosti je poznat i po svojoj verziji posljednje večere, koju je izradio tijekom korona krize.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati