Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
mjesecima je plaćao tuđe račune ne znajući da je žrtva prijevare

VIDEO Saša je lani izgubio osobnu. Pola godine kasnije dobio je uznemirujući poziv…

Zbog nemogućnosti korištenja interneta, mobilnog telefona i televizije našoj se redakciji obratio Saša Purić iz Koprivničkih Bregi, koji već nekoliko mjeseci trpi velike probleme zbog nečijeg bezobrazluka. Njegovi problemi počeli su lani kad je izgubio osobnu kartu. Na putu do Bosne ispala mu je na nekoj benzinskoj pumpi, a njen nalaznik iskoristio ju je za sklapanje ugovora s Telemachom. Sašu je pola godine kasnije kontaktirala policija koja mu je obznanila da je žrtva prijevare.

– Prema dokumentaciji koju su mi pokazali u policiji, ta je osoba na moje ime sklopila ugovor 30. prosinca prošle godine s operaterom. Učinio je to putem web shopa. U policiji su mi pokazali kopiju moje osobne iskaznice koju im je dostavio. Krivotvorio je sve, ali potpis nije mogao – pojašnjava Purić.

Nakon već prvog neplaćenog računa Telemach mu je uskratio svoje usluge, no pozivom korisničkoj službi kojoj je obrazložio svoj problem, telefon i televizija su mu ponovo ukopčani.

– Imam potvrdu policije da sam žrtva prijevare, rekli su mi da ne smijem plaćati račune dok traje sudski postupak jer telefon i televizija glase na mene. Tako sam postupio i već šest puta sam s njima uspio naći zajednički jezik i ponovo su me ukopčali. U noći s četvrtka na petak su me sedmi put iskopčali, ali ovaj se put nisam mogao dogovoriti sa ženom u korisničkoj službi putem telefona. Bio sam i u njihovoj koprivničkoj poslovnici, ali ništa. Imam papir na kojem piše da me ne smiju iskopčati dok se vodi sudski postupak, a oni mene po sedmi put isključuju. Što da ja sad radim doma? Gledam u četiri zida? Televizor nemam, na telefon ne mogu razgovarati – pita se Purić.

Purić navodi kako sam nije ni primijetio da je žrtva prijevare.

– Računi su mi dolazili kao i svaki mjesec. Prvi sam platio 300 i nešto eura. Nisam ništa sumnjao jer sam preko njih imao mobitel i televiziju, a još sam uzeo i neke dodatne kanale pa sam mislio da je to na račun toga. Na kraju se ispostavilo da plaćam tuđi telefon i račune i da taj netko ide na trgovinu play i skida igrice koje se naplaćuju. Nakon tri mjeseca taj netko je blokiran i računi su prestali stizati, a policija mu je u međuvremenu ušla u trag – govori.

Telefon je Saši nasušna potreba i zbog radnog mjesta pa mu je itekako u interesu da mu se broj ponovo ukopča.

– Četiri mjeseca ne plaćam račune, ostao mi je dug od 312 eura. To neću platiti već ću ih tužiti jer su napravili nešto što nisu smjeli. Gospođa s kojom sam se raspravljao putem od Varaždinske ulice do Sokolovca na telefon rekla je da će mi poslati e-mail u kojem će mi sve objasniti. Kamo će mi ga poslati? Gdje ću ja to pročitati kad nemam mobilne podatke? Susjeda ću moliti da me spoji na svoj wifi? Zbog njih sam odsječen od svijeta – kazao je na kraju Purić.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati