Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
misli na zdravlje

VIDEO Štefanija je u dva tjedna operirana čak sedam puta!

Na sajam u Đurđevac put je nedavno odveo supružnike Matu i Štefaniju Jaković iz Molvi. Iako od do Đurđevca imaju tek nekoliko kilometara, taj put za njih nije nimalo lagan jer imaju teške zdravstvene probleme i oboje se kreću pomoću štaka. Mati je 77 godina, Štefaniji 70, a nadaju se da će biti bolje nego što je sada.

– Imam problema s kukovima, koljenima i kičmom. Liječnici me se boje operirati jer sam teški šećeraš još od 1978. godine i četiri puta dnevno uzimam inzulin. Možda bi mi operacija pomogla, no liječnici se jednostavno ne usude zbog teškog oblika dijabetesa – kazao je Mato Jaković, koji ističe da sve mora raditi sjedeći jer jednostavno ne može stajati.

– Mogu nekako voziti automobil i tako smo i došli do Đurđevca gdje sam krenuo u Finu platiti neke račune pa smo odlučili pogledati imali što zanimljivo na sajmu – rekao je Mato, dok njegova supruga Štefanija ima još veće probleme od njega.

– U razmaku od dva tjedna imala sam čak sedam operacija. Od toga su tri bile u četiri dana i bez štaka ili hodalice ne mogu nikamo. Imala sam fistulu koju su mi operirali pa su tu bili problemi s trbuhom, no najgore je što mi je otežan dotok kisika u mozak i liječnici ističu da je to najveći problem. Kažu da se sve ostalo može riješiti i da bi se stanje moglo popraviti, no glava je najveći problem – kazala je Štefanija, koja unatoč velikim zdravstvenim problemima ne gubi optimizam. -Što da radimo, živjeti se mora. Kažu da je prvih stotinu godina najteže, a vidjet ćemo što nas čeka i što nam donosi budućnost. Oboje imamo velikih zdravstvenih problema, ali borimo se koliko god možemo i ne mislimo se predati – zaključila je Štefanija Jaković.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati