Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

VIDEO Taman kad je pripitomila miševe, došli su ih otrovati

U dvorištu Branke Švagelj, koja živi u centru Koprivnice, nastanili su se miševi. I to ne bi bilo ništa čudno da ih Branka, koja ih se željela riješiti, na kraju nije – pripitomila.

– Najprije sam mislila da je jedan. No, imam jednu ženu koja mi dolazi pomagati i jednom mi je rekla: „Branka, nekaj ti smrdi po mišu“. Ja velim, pa nemre smrditi kad sam ih se rešila – priča nam ovu neobičnu priču Branka, dodajući kako se ubrzo sama uvjerila da kod sebe i dalje ima neočekivane stanare.

– Kad sam ja njih ugledala. Jedan od njih lijepo je otišao unutra u kuću. Već su bili tak pitomi da normalno idu unutra i van – priča nam Branka, koju je prizor nemalo iznenadio.

Međutim, miševi neće još dugo biti kod Branke. U pomoć su joj u međuvremenu stigli deratizatori koji su joj u dvorištu postavili mamce. Dio je to sustavne deratizacije koja se provodi na području Koprivnice, a koja je započela prošlog tjedna. Ona će se odvijati sve do 8. kolovoza. Mamce će postavljati na skrovita i zaklonjena mjesta u predviđene kutije, i to tako da budu nedostupne za sve neciljane vrste, domaće i druge životinje, a posebno djecu.

Za sustavnu je deratizaciju pripremljen i službeni vremenski i prostorni plan, koji je dostupan na mrežnim stranicama Grada Koprivnice. 

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA PRIPREMAMA S KOPRIVNIČKIM PRVOLIGAŠEM

FOTO U ‘austrijskom raju’ sa slavenašima i Betis iz Seville, ovdje su bili Leipzig, Basel, čak i Liverpool

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati