Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Teško pokretna, gotovo gluha i slijepa, a ne može dobiti osobnu invalidninu kako bi imala prikladnu skrb

VIDEO Teško bolesna Ana (93): “Želim samo što prije umrijeti da nikome ne budem na teret”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Teško pokretna, gotovo gluha i slijepa, Ana Pintić iz Svetog Ivana Žabna nedaleko od Križevaca, koja je zagazila u 94. godinu života, već dvije godine ne može dobiti rješenje o invalidnosti i samim time pravo na invaliditet. O njoj brine unuk, koji i sam ima probleme sa zdravljem.

– Ja ju moram kupati, donijeti ju ovdje i pomoći ju oblačiti. Do nekog vremena sve je to bili u redu, ali zadnjih mjeseci baka je sve slabija. Zatražili smo od Centra za socijalnu skrb da joj se odobri osobni invaliditet kako bi mogli platiti nekoga da dolazi kod nje svaki dan ili da ju smjestimo u dom – rekao je Denis Pintić te dodao da mu nije jasno kako stručnjaci iz Koprivnice njegovoj baki već dvije godine odbijaju dati rješenje o invaliditetu, a da niti jednom nisu izašli na teren.

– Prvo moram zahvaliti zaposlenicima Centra za socijalnu skrb Križevci i volonterima iz Udruge invalida Križevci. To su sjajni ljudi koji su nam mnogo pomogli, ali sad je stanje takvo da je potrebno trajno rješenje – ističe nezadovoljni Denis.

Pored njega baka sjedi sa suzama u očima i samo s jednom željom, jer iako stara i nemoćna, njezin um još radi dobro.

– Želim samo da što prije umrem, vidim da ovo nije život, ne može ni moj unuk stalno biti kod mene – u suzama nam je ispričala svoju muku Ana Pintić.

 Iz Područnog ureda socijalne skrbi Križevci pojasnili su nam da je postupak ostvarivanja prava na osobnu invalidninu proveden u skladu sa Zakonom o socijalnoj skrbi. – Ista je obiđena na terenu od strane djelatnika Područnog ureda Križevci, prikupljena je njezina medicinska dokumentacija, kao i zahtjev za osobnu invalidninu te je upućena na vještačenje u Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Područni ured u Varaždinu, Izdvojeno mjesto rada u Koprivnici. O provođenju vještačenja odlučuje Zavod za vještačenje te Vas upućujem da pošaljete upit Zavodu za vještačenje o njihovom postupanju u postupku priznavanja prava za osobnu invalidninu za gospođu Anu Pintić – naveli su u odgovoru iz križevačkog Centra, a upit ćemo poslati i ondje gdje su nas uputili.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

ZLOČIN U CENTRU KOPRIVNICE

Policija je uhitila dvije osobe koje su naoružane upale u ljekarnu

Razbojništvo u centru KOPRIVNICE

FOTO Upali s pištoljima u ljekarnu, vezali vlasnika, ukrali novac i odvezli se njegovim autom

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI