Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROBLEM OKO OTKAZA UGOVORA O UDOMITELJSTVU

VIDEO Vilma (94): “Odvukli su me od stola, stavili u auto i otpeljali…”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Suzana Konopljak iz Legrada ogorčena je načinom na koji su se u domu za starije odnosili s njezinom majkom. Kako kaže, vlasnik doma je njezinu majku Vilmu Gregurić (94), nakon sedam godina boravka u domu, nakon večere jednostavno „spakovao“, tvrdi na neprimjeren način, u kolica i doveo do njezine kuće. I to samo iz jednog razloga.

– Potpisali smo novi ugovor za plaćanje boravaka moje majke u domu. Željela sam u banci promijeniti svotu koju imam na trajnom nalogu. Zvala sam vlasnika doma i zatražila kopiju ugovora kako bih preko njega u banci napravila izmjene. On je na to poludio, rekao da ga više neću zaje…ati, i da će mi mamu sada dopeljati doma – objasnila nam je Suzana kako je tekao razgovor između nje i vlasnika doma.

Nije u redu, kaže Suzana, niti način na koji se odnosio prema njezinoj majci, a i sama nam je gospođa Vilma, iako teško govori, objasnila kako je bila uzrujana načinom na koji je ispraćena iz doma.

– Bila je gotova večera i mam su došli po mene. Bili su jako nestrpljivi, od stola su me posjeli u auto, nisam ni tablete popila, i dopeljali su me tu doma – kazala nam je Vilma Gregurić .Majka i kćer pitaju se postoji li nekakav otkazni rok za učiniti nešto ovakvo, jer im to sada predstavlja veliki problem.

– Živim i radim u Njemačkoj i sad moram ženu od 94 godine voziti tamo, jer ovako brzo ne mogu naći neki smještaj. Nakon sedam godina da se ovako ponesu prema meni, nije u redu. Bila sam redovni platiša, a i prije smo imali jednu nesuglasicu i to zbog toga jer majci nisu davali tablete i ona je tad potpuno klonula. Sad su sve te pilule stavili u jednu vrećicu. Od kud da sad ja znam koja je tableta za što, to je vrlo neodgovorno. Meni izgleda da je njeno mjesto trebalo uprazniti kako bi došli drugi ljudi, možda i za nešto višu svotu – kazala je Suzana.

Kontaktirali smo i vlasnika doma za starije koji se također nalazi u Legradu, Ladislava Szaboja i od njega pokušali dobiti komentar na nastalu situaciju. Međutim, kada smo objasnili o čemu se radi, isti nam je poklopio slušalicu.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Križevcima

FOTO Maturanti se iz prve ruke uvjerili što mogu očekivati ako se odluče za ovaj studij

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati