Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

VIDEO Zbog vatrometa i proslave pobjede Vatrenih, Milan je ostao bez legla hrvatskih ovčara

Poznati križevački uzgajivač životinja tvrdi da je zbog vatrometa i pucanja nedozvoljenim sredstvima prilikom pobjede hrvatske nogometne reprezentacije 17. prosinca 2022. godine izgubio cijelo leglo hrvatskih ovčara. Tog dana Vatreni su u susretu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru pobijedili Maroko. Na mnogim je javnim mjestima organizirano gledanje utakmice, pa tako i na različitim lokacijama u Križevcima. Nakon pobjede, slavlje je popraćeno i pirotehničkim sredstvima.

– Utakmica sam pratio i ja te slavio pobjedu, ali toga dana pucanje nedozvoljenim pirotehničkim sredstvima bilo je vrlo intenzivno. Moj pas, hrvatski ovčar, od siline buke i straha preskočio je ogradu i pobjegao. Jedna kuja je pobacila okot, a dvije kuje su nakon dva dana uginule. Osim toga, pas koji je pobjegao kasnije je izazvao prometnu nesreću te ga je najvjerojatnije pregazio kamion – ispričao nam je Milan Mišir svoje muke.

Muči ga kaže, što je organiziran i vatromet, a da o tome nitko nije bio obaviješten.

– Kako sam kasnije doznao, Grad Križevci od PP-a Križevci nije zatražio dopuštenje za organizaciju vatrometa ili javnog okupljana. Da sam znao da će se pucati, zatvor bih svoje pse u prostoriju gdje bi bili više zaštićeni od buke – kaže Mišir.

No, tu nije kraj Milanovim problemima, a zbog svega je podnio kaznu prijavu protiv Grada Križevaca, PP-a Križevci, Veterinarske satnice Koprivnica, MUP-a i policijske uprave Koprivničko-križevačke. Kako smo već naveli, Milanov pas podletio je pod vozilo koje ga je usmrtilo. No, daljnji postupci nadležnih službi prema mišljenju vlasnika psa problematični su i nisu u skladu sa zakonom.

– Nekoliko sati nakon prometne nesreća, policajac mi je došao na kućni prag i obavijestio me da je moj pas sudjelovao u prometnoj nesreći i da je poginuo u istoj. Odmah sam bio spreman otići na mjesto nesreće kako bih preuzeo tijelo svojeg psa. No, na to me policija obavijestila da je pas već u koprivničkoj Veterinarskoj stanici – ističe Milan, dodajući da je ovdje napravljeno nekoliko kaznenih djela.

Zakonski je trebao biti pozvan na mjesto nesreće jer je pas njegovo vlasništvo. Na mjesto nesreće trebao je doći i dežurni veterinar, kako bi potpisao zapisnik o stanju životinje i uzroku smrti. No, ništa od tog nije napravljeno, a Mišir je tjedan dana pokušao doći do tijela svojeg psa.

– Jedno kazneno djelo je i policijski zapisnik, tj. njegovo prepravljanje. U prvoj verziji zapisnika stoji da sam ja došao na mjesto nesreće i očevida. Kada sam se pobunio, pojavila se i druga verzija zapisnika gdje piše da sam obaviješten na kućnom pragu. Izmjene policijsko zapisnika sigurno su kazneno djelo, to znam jer sam i sam bio djelatnik MUP-a – naglasio je Mišir.

Institucije tereti za nezakonito ponašanje i otuđenje njegovog vlasništva, hrvatskog ovčara, kao i mijenjanje i krivotvorenje policijskog zapisnika.

– Drugo pitanje je kojim pravom je moj pas, odnosno njegov tijelo prevezeno u Koprivnicu bez mojeg pristanka. Odakle komunalnom redaru pravo da to odredi bez da se mene kao vlasnik o tome pita. Također, zašto u Koprivnicu, a ne u Križevce? Pa i mi ovdje imamo veterinarsku stanicu. Tražio sam i ugovor između Grada i Veterinarske stanice Koprivnica kojim je dogovoreno da se trupla pregaženih životinja odvoze u Koprivnicu, ali unatoč obećanju nisam dobio uvid u taj ugovor. Sve sam to prijavio i našoj policijskoj upravi i inspekcijskoj službi u Zagrebu, ali nitko ne vidi nište loše u ovim protuzakonitim radnjama. Naravno, ja sam priznao krivnju zbog toga što je moj pas pobjegao, iako nije pobjegao mojom krivnjom već od straha. No, ono što su oni učinili mnogo je gore, a meni su neopravdano na taj načina napravili i dodatan trošak – objasnio je Mišir, koji je opisao i neugodno iskustvo prilikom preuzimanja tijela svog psa.

Kada sam nakon tri dan došao do psa jer su uvidjeli da su u krivu, on je, kako je bilo vidljivo, bio bačen u jednu prostoriju bez hlađenja i već je bio mlitav i raspadljiv, a tehničar koji mi ga je predavao bio je vrlo osoran te mi se unio u lice – opisao je svoje iskustvo Milan, a upravo zbog ovih događaja odlučio je podnijeti kaznenu prijavu.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati