Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tu, među nama

VIDEO Zdenko: “Ni žena me nije kontrolirala kao što to rade ribočuvari!”

Jezero Čingi-Lingi i obližnji rukavci Drave oduvijek su bili pravi raj na zemlji za ribiče, no Zdenko Ferenčaković žali se da su ta vremena prošla. On već više od 40 godina ima vikendicu u Molvama te je isto toliko dugo bio član ribičkog društva Šaran Molve, no ističe da je odustao od ribičije zbog stalnih kontrola koje se ondje provode.

– Dojadilo mi se svaki put kad idem u ribolov javljati ribočuvarima. Pa nisam ja više u godinama da se stalno s nekim dopisujem i da visim po mobitelu. Imao sam nekoliko ekscesa i nekoliko puta su me ulovili nespremnog pa sam morao platiti po dvije tisuće kuna kazne, a jednom prilikom me isti ribočuvar u jednom danu pet puta tjerao. Naravno da reda treba biti, no kontrole su strašne, tjera se strogoća, a mi nismo naviknuti na to – ispričao je 77-godišnji Ferenčaković koji, umjesto na Molvama, sada peca na privatnom ribnjaku, a prisjetio se i nekih ulova na molvarskom moru.

– Hvala Bogu, nema više tog dopisivanja, razgovora s ribočuvarima. Tako me ni žena nije kontrolirala. Vikendicu na Čingi-Lingiju sam kupio da bih mogao loviti ribe i kupati se, a sada se ni izbliza ne mogu opuštati kao nekad. Znao sam nekoć i po zimi ulaziti u vodu za ribama i nekada se tu zbilja pecalo na veliko. Ja se baš i ne mogu pohvaliti nekim spektakularnim ulovom, iako je bilo smuđeva od po tri ili četiri kile i soma od šest kila, no znam da su neki ribiči tu lovili i puno veće primjerke – kazao je Ferenčaković i dodao da i danas u Čingi-Lingiju ima svakakvih riba, ali da jednostavno nema živaca za stalne kontrole.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLIJEDI PRIJAVA ZAVODU ZA SOCIJALNI RAD

Djeca na romobilu izletjela pred auto, ozlijeđena su

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati