Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tu, među nama

VIDEO Zdenko: “Ni žena me nije kontrolirala kao što to rade ribočuvari!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Jezero Čingi-Lingi i obližnji rukavci Drave oduvijek su bili pravi raj na zemlji za ribiče, no Zdenko Ferenčaković žali se da su ta vremena prošla. On već više od 40 godina ima vikendicu u Molvama te je isto toliko dugo bio član ribičkog društva Šaran Molve, no ističe da je odustao od ribičije zbog stalnih kontrola koje se ondje provode.

– Dojadilo mi se svaki put kad idem u ribolov javljati ribočuvarima. Pa nisam ja više u godinama da se stalno s nekim dopisujem i da visim po mobitelu. Imao sam nekoliko ekscesa i nekoliko puta su me ulovili nespremnog pa sam morao platiti po dvije tisuće kuna kazne, a jednom prilikom me isti ribočuvar u jednom danu pet puta tjerao. Naravno da reda treba biti, no kontrole su strašne, tjera se strogoća, a mi nismo naviknuti na to – ispričao je 77-godišnji Ferenčaković koji, umjesto na Molvama, sada peca na privatnom ribnjaku, a prisjetio se i nekih ulova na molvarskom moru.

– Hvala Bogu, nema više tog dopisivanja, razgovora s ribočuvarima. Tako me ni žena nije kontrolirala. Vikendicu na Čingi-Lingiju sam kupio da bih mogao loviti ribe i kupati se, a sada se ni izbliza ne mogu opuštati kao nekad. Znao sam nekoć i po zimi ulaziti u vodu za ribama i nekada se tu zbilja pecalo na veliko. Ja se baš i ne mogu pohvaliti nekim spektakularnim ulovom, iako je bilo smuđeva od po tri ili četiri kile i soma od šest kila, no znam da su neki ribiči tu lovili i puno veće primjerke – kazao je Ferenčaković i dodao da i danas u Čingi-Lingiju ima svakakvih riba, ali da jednostavno nema živaca za stalne kontrole.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1,6 milijuna kuna.

Podignuta optužnica protiv direktora koprivničke tvrtke koji je izdao 8 tisuća lažnih dozvola

Proračun Đurđevca za 2024. godinu iznosi 20,6 milijuna eura

Izglasan najveći proračun u povijesti grada

križevačanka podigla tužbu protiv sugrađanina nevena

Iznajmljenim kombijem prevozio ilegalne migrante pa izazvao težak trostruki sudar

TESTIRANJA UTORKOM I ČETVRTKOM

U Koprivnici počelo testiranje na hripavac, otkriven novi slučaj zaraze

USPJEH NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU

Antonija nagrađena za pjesnički talent koji je iskazala na francuskom jeziku

stigla je obavijest cengiza

Željezničko – cestovni prijelaz u vrlo prometnoj ulici sutra se zauvijek zatvara za promet

Upišite pojam koji želite pretraživati