Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ŠAHTOVI SU ZATRPANI I VODA MU DVIJE GODINE PLAVI DVORIŠTE

VIDEO Željko Pravica: “Nema pravice na svijetu, ako treba, sam ću prekopati cestu”

Ovaj tekst je objavljen u prošlom broju Podravskog lista

Zagrebačka cesta ovih je tjedana u „žiži javnosti“. Dio ulice zatvoren je zbog kopanja pothodnika podno prometnice pa u tom dijelu Koprivnice vlada poprilični prometni kaos, no Željko Pravica, koji živi na kućnom broju 64, odnosno desetak metara od križanja s Čakovečkom ulicom, muku muči s jednim sasvim drugim problemom. Naime, na glavnoj su prometnici dva šahta potpuno zatrpana pa mu dvorište za svake malo jače kiše plavi. I tako već dvije godine.

– Kuća mi je u podnožju, u nižoj razini od ceste, nagib je točno prema njoj, jer cesta visi, nema rubnjaka i kada kiša pada sve završava u mojem dvoru. Na cesti su u razmaku od 20 metara dva zaštopana šahta, puna su zemlje, kamenja i čega već i normalno da voda ne može utjecati u njih. Napravila si je put i kroz ogradu mi ulazi u dvorište. Kada jače pada, voda mi je u dvorištu do gležnja, a ja u čizmama. Srećom, ne ulazi u kuću, zadržava se u dvoru i nema mi druge nego čekati da se posuši, da zemlja sve upije. No što ako jednog dana počne ulaziti u kuću, kome ću se onda obratiti, koga ću tužiti – pita se Željko i dodaje da mu u dvoru često s kišom završi i kamenje, pijesak i sve što se vodi nađe na putu. Kaže da je o svemu već nekoliko puta alarmirao nadležne, no pomaka nema.

– Zvao sam nekoliko puta, dvaput bio i gore u gradu. Sjećam se da sam bio još u ljeti 2022. godine, ali odgovor nisam dobio. Rekli su mi neka idem obavještavati druge službe. Čekaj malo, ako idem sam i budem ih obavještavao, čemu onda on tamo služi, koji je njegov posao – aludira Željko na gradsko komunalno redarstvo. Napominje da pomalo gubi živce i da će napraviti nešto zbog čega će onda napokon morati izaći na teren.

– Jednostavno ću prekopati cestu i napraviti kanal da preusmjerim vodu. Ako oni ne žele raditi svoj posao, onda ću ja stvar uzeti u svoje ruke. A nakon što to napravim, onda budu svi izašli na teren, jer nema pravice na ovom svijetu – poručio je za kraj Željko Pravica. Kontaktirali smo i Grad, gdje su nam poručili da su svjesni problema, odnosno da su se u isti i sami uvjerili.

– Izašli smo na teren i vidjeli da problem postoji. Ti slivnici su pod nadležnosti Hrvatskih cesta, no Grad će reagirati. Ovih će dana dečki iz Kominga sve očistiti kako bi se čim prije zaštitila imovina građana – odgovorili su iz Grada.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati