Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ISKUSTVO PACIJENTA

VIDEO Zlata (72): Šest puta bila sam nepokretna, a zamjenske tablete stvorile su mi ogromne zdravstvene probleme

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Zlata Čokić (72) već je šest puta bila nepokretna, ali je svaki puta opet ustajala i prohodala, unatoč crnim prognozama liječnika. Naime, ona ima šećernu bolest, ali i, kako kaže, vrlo ružno iskustvo sa zamjenskima tabletama zbog kojih je trpjela užasne bolove. Zlata je cijeli radni vijek radila u obućarskoj industriji, prvo u ivanečkoj Ivančici pa koprivničkoj Slogi. Zbog radnih je uvjeta, kaže, zatražila umirovljenje prije dvadesetak godina, a pozitivno rješenje stiglo je nakon čak 11 posjeta komisiji.

– Uvidjela sam da više ne mogu raditi, trpjela sam velike bolove u kralježnici i tražila mirovinu. Tek nakon 11 pokušaja, prvo pred komisijom u Koprivnici pa u Zagrebu, dobila sam mirovinu. No, tek su tad počele moje nevolje sa zdravljem – navela je Zlata.

Najveći problem imala je s kralježnicom te je povremeno bila i nepokretna od bolova. Kako kaže, liječnici su joj više puta rekli da mora na operaciju jer u suprotnom više nikad neće hodati.

– U jednom od tih napada završila sam u invalidskim kolicima i ne rehabilitaciji u toplicama. Liječnici su mi rekli da ako ne pristanem na operaciju vrlo vjerojatno neću hodati. Na operaciji nisam pristala i rekla sam dok me dragi bogek oče, budem tu. Upravo tak sam i prohodala, za Božju pomoć i pomoć Majke Božje – emotivno nam je govorila Zlata Čokić.

No, kako uz probleme s kralježnicom Zlata ima i izrazito povišenu razinu glukoze u krvi, ona mora uzimati brojene lijekove, a nedavno je proživjela, kako tvrdi, pravi užas nakon što je uzela lijek za smanjivanje razine šećera, ali i vitaminski dodatak.

– Radi se o zamjenskim lijekovima jer onih koje ja inače pijem nije bilo zato što vlada nestašica. Kada sam popila lijek za reguliranje šećera trpjela sam velike bolove, mislila sam da će mi tijelo izgorjeti. Isto se ponovilo kod zamjenskih lijekova za nadomjestak vitamina. Trpjela sam bolove cijelu noć i to takve da sam zbog agonije vikala. Očigledno ti zamjenski lijekovi nisu istog sastava kao oni koje sam ja dotad uzimala, iako su mi svi tvrdili da jesu – objasnila nam je Zlata Čokić.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

cilj je plasman od pete do sedme pozicije

Markulin potvrdio naše napise: Radi se na novom travnjaku i stadionu, to su kapitalni projekti

Firefighter Stair Challenge

Koprivnički vatrogasci sudjelovali u humanitarnoj utrci u Zagrebu

obilazi 36 stajališta već punih 15 godina.

S radom kreće novi bibliokombi Gradske knjižnice

RIBIČKIM TURNIROM U TORČECU "SLAVI PRVI ROĐENDAN"

Branimir Dolenec: Druženjem želim zahvaliti svima koji su pomogli prije godinu dana

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Upišite pojam koji želite pretraživati