Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA BEZ RASPRAVE

Vijećnici odobrili prodaju parcela za izgradnju solarne elektrane

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici gradskog vijeća grada Ludbreg gotovO da nije bilo rasprave te su sve točke usvojene s trinaest glasova za što značI, apsolutno jednoglasno. Raspravljalo o 11 točaka dnevnoga reda, između kojih je bila Odluke o sufinanciranju boravka djece u dječjim vrtićima u 2024. Najvažnije od svega je da će cijena vrtića za roditelje ostati ista kao do sad unatoč poskupljenju ekonomske cijene, koju je sa svojom subvencijom pratio i grad. Kako smo pisali u ovotjednom izdanju Podravskog lista vijećnici su glasali i o prodaji gradskog zemljišta na ludbreškoj obilaznici gdje će se graditi solarna elektrana.

 Prihvaćena je ponuda tvrtke Bomark Pak, za kupnju parcela u gradskom vlasništvu.

– Prema dostavljenom poslovnom planu planirana je izgradnja solarne elektrane s trafostanicom čime bi smanjili potrebe za otkup električne energije, a ujedno koristili u svojem proizvodnom procesu oko 21% zelene energije. Planirani iznos ulaganja iznosi 750 tisuća eura, po megawatu, a planirani rok završetka projekta je do kraja 2024. godine – poručili su iz Grada, gdje će uprihoditi 124 tisuće eura ovom prodajom.

Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner Ludbreg dobila je starog/novog ravnatelja, a to je Stjepan Stjepić iz Ludbrega.

Gradsko vijeće pokrenulo je  postupak za izbor članova Savjeta mladih a Formalne uvjete ispunili su tri kandidata, a to su Domagoj Novota, Ena Čižmešija i Lucija Vađunec.

foto arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati