Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vijećnici optužili gradonačelnika za netransparentno trošenje novca, on ih opovrgnuo u pismu

Na jedanaestoj sjednici Gradskog vijeća, koja je na redu ove srijede, raspravljat će se o 28 točaka. Pokraj redovnih izvješća o radu i programu vrtića i škola, najvažnija je točka svakako donošenje gradskog proračuna za iduću godinu koji je planiran u iznosu oko 21 milijun eura.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Također, mijenjat će se urbanistički planovi za pretežno stambenu zonu Posredni put, gdje će jedna čestica biti prenamijenjena iz poslovne u isključivo stambenu namjenu, te u Cubincu, gdje će se izmijeniti manji dio postojeće gospodarske zone.

Raspravljat će se o molbi za suglasnost potpisivanja ugovora između gradskog muzeja i izvođača radova na rekonstrukciji atrija Likovne galerije. Također, donijet će se rješenje o imenovanju ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta, za koji je predložena aktualna ravnateljica Željka Šunjić.

Na jednoj od točaka nalazi se i Odluka o komunalnom redu, a donijet će se i odluke o provođenju niza programa, iz gospodarstva, utroška sredstava od naknada za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada, kao i korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske. Također, razmatrat će se izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od prvih šest mjeseci u ovoj godini.

Dodajmo kako je vijećnicima uz dokument izvješća sam Gradonačelnik napisao pismo, u kojem je naveo rezime svih provedenih projekata i djelovanja gradske uprave u promatranom razdoblju.

Zanimljivost je kako pismo dolazi nakon optužbi za netransparentno trošenje gradskog novca, što je gradonačelnik u pismu opovrgnuo.

Unatoč prozivkama vijećnika o tzv. netransparentnom djelovanju, Institut za javne financije dodijelio nam je najveću moguću ocjenu za transparentnost proračuna – 5. Ovo dokazuje da smo transparentni i odgovorni u svome radu te da omogućujemo uvid u točne,pravovremene i razumljive proračunske informacije – stoji u pismu gradonačelnika.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

a sad adio...

FOTO Podravka slavila u vječitom hrvatskom derbiju i jednu ruku već stavila na pehar

svi rezultati županijskog nogometa

FOTO Hrpa golova diljem županije, Ždalčani pokleknuli, Močilanima luda utakmica

NEMA SVRHU

FOTO Ovaj nedavno izgrađeni nadvožnjak završava u polju. Plana kako ga staviti u funkciju nema

VRIJEDNA AKCIJA

Mjerenje tlaka, šećera, tjelesne težine…svašta se kontroliralo na Zrinskom trgu

TU, MEĐU NAMA

FOTO Ankica (79) živi sama i ne žali se: “Dobro mi je, a kaj će mi što kaj bi mu nakuhavala?!”

Osigurali su plasman na svjetsko prvenstvo u Estoniji

FOTO Josip Martinović i ekipa Koprivničko – križevačke županije najbolji su hrvatski orači

Upišite pojam koji želite pretraživati