Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA DA GRAD RIJEŠI GUP KAKO BI MOGAO POČETI S INVESTICIJOM

Vila Lendvaj propada, poluruševne garaže netko koristi kao prenoćište

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Otkad je prije više od dvije godine prodana za otprilike 3,5 milijuna tadašnjih kuna, na nekadašnjoj zgradi medijske kuće Glas Podravine, starijoj koprivničkoj generaciji poznatoj i kao vila Lendvaj, pomaka nema. Točnije, ima, jer propada iz dana u dan, obrasla je raslinjem i visokom travom, a s obzirom na to da se nalazi u centru grada i u neposrednoj blizini osnovne škole, teško je ne uočiti nered koji oko nje vlada. Kakva joj je budućnost teško je predvidjeti, no zna se da je zgradu kupio međimurski poduzetnik Duško Kanižaj, inače vlasnik luksuznog hotela s četiri zvjezdice u Čakovcu.

Sukladno tome, odmah su krenule priče po Koprivnici da će nešto slično otvoriti i u Gupčevoj ulici, što Kanižaj nikada nije potvrdio, ali ni demantirao. Tek je poručio da će složiti nešto lijepo, a moguće i višenamjensko, jer ima dosta prostora u zgradi i oko nje. U međuvremenu, njegov broj okrenuli smo još nekoliko puta, ali konkretan odgovor na pitanje što je u planu nikada nismo dobili. Kanižaj jednostavno ne želi otkriti ideju sve dok situacija sa zemljištem ne bude čista. Problem leži u Generalno urbanističkom planu Koprivnice (GUP), kojim na toj parceli nije predviđeno građenje objekta poput, recimo, hotela. No taj problem uskoro bi se trebao riješiti, jer u Gradu punom parom rade na izmjeni GUP-a, koji će, između ostalog, i Kanižaju širom otvoriti ruke da ideju pretvori u djelo. Navodno bi se, iako vlasnik to ne želi potvrditi, na tom mjestu, ipak, radio hotel, kojih u Koprivnici u svakom slučaju nedostaje.

Međutim, problem trenutno ne predstavlja samo to što zgrada propada, već i garaže koje se nalaze pored nje. Oronule, obrasle i razbijene, izgledaju kao da će se svakog trena srušiti same od sebe, a da stvar bude gora, mještani okolnih obiteljskih kuća primijetili su da se neko u njima zadržava, čak i spava. O tome je anonimni čitatelj obavijestio i našu redakciju, u nadi da će netko reagirati, s obzirom na to da garaže nisu sigurne, a okolo njih igraju se i školarci. Da netko garaže uistinu koristi kao prenoćište otkriva jedna od prostorija, u kojoj je na podu od deka, plahti i jastuka uistinu improvizirani krevet. Pored njega nalazi se flaša s vodom, a vide se i ostaci ugašenih cigareta.

Također, garaža je puna razbacanog smeća i namještaja, stolica, automobilskih guma, a širi se i neugodan miris mokraće. S obzirom na to da su vrata garaže otvorena, dostupna je svima u bilo koje doba dana ili noći, što netko očito i koristi. O svemu je, rekli su nam iz Grada, obaviještena i policija te gradski komunalni redari, koji su, također, nekoliko puta obilazili garažne prostore. Kako su nam rekli, iako sumnja postoji, tamo nikada nisu nikoga zatekli, a i mišljenja su da zbog čestih kontrola „prenoćište“ više nije „otvoreno“. Kako god bilo, svjesni su problema koji prijeti od starih garaža, no i on će se riješiti čim se GUP izmjeni, jer vlasnik s cijelim prostorom, kakvo smo već naveli, ima drugačije planove.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati