Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UNUTRAŠNJOST DOMA ZDRAVLJA VAPI ZA OBNOVOM

Vlado: “Čekaonice su iste već 40 godina, kad sam još bio dijete”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prostorije Doma zdravlja u Đurđevcu već duže vrijeme doslovno vape za obnovom koje nije bilo desetljećima. U sklopu Doma zdravlja djeluje niz ordinacija, od obiteljske medicine, dentalne zdravstvene zaštite do ginekologije, patronaže i pedijatrije, a tu je smještena i radiologija te medicinsko-biokemijski laboratorij. Čekaonice, iako ugodne i uredne, podsjećaju na neka davna vremena. To su nam potvrdili i neki pacijenti s kojima smo porazgovarali, a koji su došli na pregled.

– Prostorije su iste kakve su bile kad sam bio mali, još krajem 80-ih. Čini mi se da su stolice iste, a pogledajte tek drveno kućište za zdravstvene kartice. S pravom se ponekad pitamo gdje toga još uvijek ima. Prostorije su čiste i uredne, ali je sve isto kako je bilo prije 40 godina – priča nam Vlado koji je čekao na red za pregled kod obiteljskog liječnika. I djelatnici ističu kako im za obavljanje posla ne nedostaje ništa, no činjenica je da unutrašnjost Doma zdravlja treba čim prije obnoviti.

– Važno je da je sve čisto i ne možemo se požaliti na uvjete koji imamo. No, ne bi bilo loše da su prostori i namještaj malo moderniji. Najbolji primjer su klupe u čekaonicama, koje su iste kakve su bile prije 30-ak godina – rekla nam je jedna od djelatnica. Mirjana Hanžeković, ravnateljica županijskog Doma zdravlja i sama je svjesna da je nužno obnoviti interijer koji se praktično nije mijenjao od izgradnje zgrade.

– Znamo da sam interijer Doma zdravlja u Đurđevcu izgleda otužno i da se što se tiče samih čekaonica gotovo ništa nije promijenilo godinama. Pojedine ordinacije su obnovljene i imaju modernu opremu i najvažnije je da pacijenti nisu zakinuti po pitanju same zdravstvene zaštite – ističe ravnateljica. U planu je, dodaje ona, obnova interijera i to u idućoj godini. To će biti značajna investicija jer će se obnoviti kompletan interijer.

– Obnova Doma zdravlja u Đurđevcu odvija se u fazama. U ovoj godini postavit će se jedinstveni klimatizacijski sustav za cijelu zgradu i za tu je investiciju osigurano 228.000 eura. U idućoj će godini na red konačno doći i obnova interijera, koja će sama po sebi zahtijevati i svojevrsnu reorganizaciju posla jer se tijekom radova neće moći koristiti prostori koji će se uređivati. Za kraj smo ostavili preostalu energetsku obnovu koja uključuje postavljanje solarnih panela na krovište, što će dovesti do značajne uštede na troškovima električne energije – zaključila je Mirjana Hanžeković.

FOTO Đuro Grčić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati