Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vlasnici ne mogu do svojih klijeti: U gradu za to uopće ne mare…

Obilne kiše uzrokovale su brojna oštećenja na putu za predio Staro selo u đurđevačkom prigradskom naselju Čepelovac. Na prilaznom putu iz smjera Kalinovca kišnica je doslovno „progutala“ dio puta pa je njime nemoguće proći. I od strane Čepelovca brojne su udarne rupe pa vlasnici klijeti teško dolaze do svojih imanja. U tom predjelu ima i dosta poljoprivrednog zemljišta pa će i poljoprivrednici biti na mukama jer uskoro i za njih kreće sezona proljetnih radova.  

-Već tri tjedna upozoravamo gradsku upravu da je nužno sanirati oštećenja na putu, no još uvijek nije ništa učinjeno. Propala podloga predstavlja opasnost, a u Gradu ne mare za to. Ima goričara i poljoprivrednika koji ne znaju da je na jednom dijelu iz smjera Kalinovca put neprohodan i stalno postoji opasnost da netko propadne u tu ogromnu rupetinu. Očito netko mora stradati da bi mjerodavni reagirali – priča nam Ivan.

Put za predio Staro selo, dodaje on, i prije se nije održavao redovito pa ne čudi što su nakon obilnijih kiša nastale velike udarne rupe. Vlasnici klijeti, kao i poljoprivrednici koji u Starom selu imaju imanja i parcele, u više su navrata tražili da se put učestalije poravnava novim slojevima šljunka. Okolni brjegovi, kaže Ivan, imaju asfalt pa je za vlasnike klijeti u predjelu Staro selo neprihvatljivo da Grad barem ne vodi brigu da put do njihovih imanja iz oba smjera bude prohodan.  

– Tu na našem brijegu nitko od onih koji su skloni gradskoj vlasti nema klijet pa može biti da je i to razlog što se put ne održava redovito. Još nekako možemo shvatiti da se ne saniraju manje rupe, ali je nepojmljivo da je iz jednog smjera put neprohodan već tri tjedna, a Grad ne čini ništa kako bi se navozio šljunak i sanirala potencijalna velika opasnost. Ne tražimo da nam, kao na okolnim brjegovima,  asfaltiraju put, nego samo da ga redovito održavaju – zaključio je Ivan.

U gradskoj upravi ističu kako se radi i na oštećenjima na poljskim putovima koja nastaju uslijed velikih oborina. – Takva se oštećenja saniraju u kontinuitetu pa će uskoro biti saniran i put u predjelu Staro selo – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO: Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI