Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vlasnik Marijan: Moja Olimpija ima sedam „banki“ i ide ko zmaj

Brojni ljubitelji starih automobila i motocikala oldtimera proteklog vikenda mogli uživati u pogledu na automobilsku prošlost na međunarodnom susretu oldtimer automobila i motocikala održanom na koprivničkom sajmištu prijepodne. Posebno veseli činjenica kako se susret nakon dvije godine napokon mogao održati, a na njemu je izlagalo sveukupno 80-ak izlagača.

– Lani smo imali dvadesetu godišnjicu, no nismo smjeli ništa održavati zbog pandemijske situacije. Ovo je 21. po redu susret, koji je pod pokroviteljstvom Oldtimer saveza – rekao nam je iz organizacije ovog susreta Zdravko Sraček, predsjednik Oldtimer kluba Koprivnica.

Marijan Murić

Jedan od najstarijih izloženih automobila na izložbi bio je Opel Olimpija iz 1952. godine, čiji je vlasnik Marijan Murić iz Globočeca Ludbreškog.

– Kupio sam ga u vrlo lošem stanju negdje u Zagorju prije devet godina i restauriran je kompletno, sve do zadnjeg šarafa. Motor je snage 1500 kubika, oko 39 konjskih snaga, što je ustvari dosta za njega. Ima tri brzine, a ide k’o zmaj – govori nam Murić, istaknuvši kako je automobil registriran kao povijesno vozilo, čije je dijelove morao posebno nabavljati, a koristi ga samo za susrete.

Među poznatijim ljubiteljima starijih vozila našao se i poznati odvjetnik Josip Mađarić, koji je izlagao svoj Citroen DS iz 1971. godine, a za koji je posebno kupovao i originalnu klimu:

– Došao mi je iz Bordeauxa, dugo sam radio na njemu, sigurno oko pet godina, restauriran od prvog do zadnjeg šarafa, a posebna je zanimljivost što sam u Novom Sadu našao i originalnu klimu, jer su ta vozila za američko tržište morala imati i klima-uređaje – govori Mađarić, koji vrijednost vozila procjenjuje na četrdesetak tisuća kuna.

Za oko nam je zapela i VW buba iz 1975. godine, čija je vlasnica mlada koprivnička novinarka Vedrana Grobenski, koja je koristi gotovo svakodnevno:

Vedrana Grobenski

– Na njoj sam radila zajedno s ocem, koji se i inače bavi restauracijom vozila. Inicirala sam da se Buba kupi. Bila je u dosta lošem stanju, no mi smo sami izvodili sve popravke. Moj je otac Božidar najzaslužniji za to i jako sam mu zahvalna na tome. Auto je registriran odnedavno i na tehničkom su mi pregledu rekli da nema mane. Jedina je mana ta da u auto ne stanu visoki ljudi – kroz smijeh zaključuje Vedrana, koja je svoj dosadašnji auto nešto novijeg datuma stavila na godišnji odmor i koja vozeći se po gradu s rijetko viđenim vozilom zasigurno privlači mnoge poglede.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati