Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vozači ogorčeni zbog ogromnih rupa, stanovnicima problem i jaka prašina

Izgradnja kanalizacijskih i vodovodnih mreža u sklopu projekata aglomeracije sve više zadaje probleme građanima diljem Podravine. Razrovane ceste „bruse živce“ vozačima, a prašina koja se diže prilikom prolaska auta, pak, izaziva negodovanje stanovnika na područjima gdje se trenutno odvijaju radovi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Trenutno se najviše žale mještani Sigeca jer je u njihovu naselju skoro kompletna glavna prometnica prekopana i to po širini jedne prometne trake. Radovi na izgradnji mreže u tom dijelu Sigeca su završili pa mještani i vozači negoduju što još uvijek nisu sanirana oštećenja na cesti.

– Imali smo strpljenja dok su se izvodili radovi jer smo svjesni da moramo nešto i pretrpjeti kako bismo dobili kanalizaciju. No, od završetka radova u našoj ulici prošla su dva mjeseca, a asfalta i dalje nama na jednoj prometnoj traci. Svaki put kad prođe auto stvaraju se velike „zavjese“ od prašine pa i dalje ne možemo normalno prozračiti naše kuće – žali se Željko.

Zbog oštećene ceste, dodaje on, ugrožena je i prometna sigurnost jer vozači koji dolaze iz smjera Peteranca voze po suprotnoj traci kako ne bi prolazili po oštećenim dijelovima ceste.

-Sad moraju dobro paziti i vozači koji dolaze iz smjera Hlebina, a nama koji imamo tu kuće najgore je dok se auti mimoilaze. Osim prašine, stvara se i buka koja nam remeti mir u noćnim satima – kaže Željko.

Situacija nije ništa bolja niti u Hlebinama, kao i u Delovima. U Koprivnici, pak, građani bijesne zbog radova u Dravskoj ulici jer se stvaraju velike gužve kad se radnici vraćaju s posla.

U KC vodama ističu kako je projektom aglomeracije predviđena sanacija cesta na dijelovima gdje su oštećenja nastala zbog izvođenja radova.

– Nerazvrstane ceste  sanirat će se na način da se ponovno obavi asfaltiranje  oštećenog kolnika, a javne ceste prema izdanim uvjetima Županijske uprave za ceste odnosno Hrvatskih cesta za pojedina naselja. Asfaltiranje županijskih cesta na kojima je u cijelosti završena izgradnja  kanalizacije s priključcima napravit će se do kraja studenog ove godine, a sanacija nerazvrstanih lokalnih cesta obavljat će se  po cjelinama nakon završetka izgradnje svih kućnih priključaka i tehničkog dokazivanja od strane izvođača radova da je sve ispravno odrađeno. Sve naravno ovisi i o zimskom razdoblju i mogućnosti odrađivanja asfalterskih radova s obzirom na vanjsku temperaturu zraka i eventualne snježne padaline. Molimo za razumijevanje i strpljivost stanovnike naselja u kojima su u tijeku radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u sklopu projekta aglomeracija Koprivnica. Svjesni smo da im je u pogledu pristupačnosti kućama kvaliteta života trenutno smanjena, no trudimo se da se radovi izvode što kvalitetnije i u što kraćim rokovima – navode u KC vodama.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI