Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
apsurd

Vozači saniteta razvoze poštu!? “Pa mi nismo dostavna služba…”

Vozači saniteta iz Varaždinske županije osim pacijenata prevoze i poštu. – Sanitet pruža usluge transporta Varaždinskoj bolnici paketa i svih ostalih paketa koje su potrebne za Zagreb i koje ona naplaćuje. Pa nismo mi dostavna služba, mi vozimo pacijente, a ne pakete i ostale stvari, a i to se sve skupa naplaćuje, rekao je je voditelj Odjela za sanitet u Sindikatu Zajedno Vladimir Markuš.

Za 70 kuna po paketu, koje Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije naplaćuje od Varaždinske bolnice. Ovo je ugovor sklopljen prije 11 godina. Potpisala ga je bivša uprava, ali za sadašnjeg ravnatelja Zavoda to nije uopće sporno.

– To nisu paketi poštanski, to su materijali i uzorci iz Varaždinske bolnice koji se voze u Kliničke bolnice i Kliničke bolničke cente u Zagrebu koje ne mogu ići običnom poštom, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec. Ravnatelj tvrdi da nisu jedini koji ovako rade, a sindikat tvrdi suprotno.

– Vozač koji to stalno radi on se svako jutro svađa oko toga, jer puno vremena gubi, čak više vremena nego da razvozi pacijente po bolnicama”, kazao je jedan vozač saniteta, prenosi Index.hr

Ministar Beroš, izgleda ne zna za ovo… – Po meni to ne izgleda logično. Imaju li toliko slobodnog vremena pa da mogu koristiti sanitet za prijevoz pošiljaka, ne mogu vjerovati da je tome tako, kaže ministar zdravstva.

FOTO: screenshot RTL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVI PUT U KOPRIVNICI

FOTO Cure iz Centra dobro su zagrijale publiku, a onda je stigao stari lav Željko Samardžić

U tijeku je tradicionalni svečani plesni Koncert koprivničkih folkloraša

FOTO/VIDEO Uživa se u pjesmama i plesovima Brodskog Posavlja, Podravine i Hrvatskog zagorja

KRISTIJAN BISTROVIĆ OD RUJNA JE STANOVNIK RUSKE ENKLAVE KALINJINGRADA I IGRAČ BALTIKE

‘Grad je jeftin i lijep, na gostovanja putujemo avionom, a o povratku u Hrvatsku još previše ne razmišljam’

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Peugeot završio u kanalu, očevid u tijeku

Susret s legendarnim alpinistom

FOTO Stipe Božić gostovao u Đurđevcu

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kak je propalo održavanje zgrada v Đurđevcu

Upišite pojam koji želite pretraživati