Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vrhovni sud potvrdio: Gabrijela Golub nezakonito je dobila otkaz!

Bivša ravnateljica đurđevačkog gradskog Dječjeg vrtića Maslačak Gabrijela Golub dokazala je u parnicama na sudu kako je njen otkaz 2014. godine na toj funkciji bio nezakonit.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Sporila se s osnivačem vrtića Gradom Đurđevcem; najprije je dobila prvostupanjsku presudu u svoju korist, zatim nakon žalbe Grada i drugostupanjsku na Županijskom sudu. Grad je potom tražio reviziju od Vrhovnog suda no i to im je odbijeno u koristi Gabrijele Golub.

Gabrijela Golub

Podsjetimo, Golub je imala ravnateljski ugovor, a otkaz, to jest razrješenje dužnosti joj je dao 2014. tadašnji gradonačelnik Željko Lacković i to samo tri mjeseca prije isteka njenog petog mandata u vrtiću. Lacković je tada rekao da je „prihvatio prijedlog Upravnog vijeća koje je utvrdilo nepravilnosti i nezakonitosti u radu Gabrijele Golub“. Međutim, kako doznajemo, navodno joj je otkaz moglo eventualno dati jedino Upravno vijeće, a ne gradonačelnik.

Čudna greška u proceduri s obzirom da je Željko Lacković iskusan pravnik. Treba uzeti u obzir i da je sličnu grešku napravio prilikom otkazivanja ugovora direktoru đurđevačkih Komunalija Marijanu Blažoku. Njemu je otkazao nevažeći ugovor o radu, a ne onaj koji je bio na snazi. I on je također, pravomoćno dobio parnične sporove protiv gradske vlasti. Gabrijela Golub nakon odlaska iz Đurđevca vodi uspješan privatni dječji vrtić Igra u Koprivnici, a sad može pokrenuti privatnu parnicu za nadoknadu štete i eventualno vraćanje na posao. Dobije li taj spor bio bi to pozamašan iznos za isplatu iz đurđevačke gradske blagajne, uračuna li se vrijeme koje je mogla biti na toj funkciji, plus naravno kamate.

FOTO Arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI