Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
neuspjela pljačka benzinske

Vrlo iskusni lopov satima nije znao obiti bravu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Benzinske postaje na prigorskom području, posebno one na širem križevačkom području i području općine Sv. I. Žabno, često su godinama znale biti na meti pljačkaša i lopova. Jedan od neslavnih pokušaja dogodio se krajem listopada prošle godine, nakon kojeg je policija uhitila i provela istragu nad muško-ženskim parom. Protekli tjedan protiv njih dignuta je i optužnica.

M. S. (42) i D. D. (34) dovezli su se 31. listopada u večernjim satima do benzinske postaje INA-e u Svetom Ivanu Žabnu. Bilo je oko 19.15 sati, a njihova lopovska rabota trajala je sve do idućeg dana u 6.50 ujutro.

– Dogovorili su se da će krasti, pa je žena sjedila u autu i pazila kako netko ne bi naišao. Njen suučesnik uzeo je francuski ključ i njime pokušao slomiti bravu – navodi se u optužnici, no, ni uz najbolju volju, nije mu išlo za rukom.

Nije im preostalo drugo nego otići. Međutim, nisu dugo bili nepoznati, jer je policija vrlo brzo ušla u trag i uhitila ovaj par. Za djevojku se ispostavilo da je inače zaposlena kao poslovna tajnica, koja je dosad tek prekršajno bila kažnjavana. No, kad su uhitili osam godina starijeg muškarca, sve im je bilo jasno. Ovaj 42-godišnjak na privremenom radu u Njemačkoj iza sebe ima čitav niz optužbi i osuda za razna kaznena djela, od Njemačke i Austrije, preko Bosne i Hercegovine, sve do Hrvatske.

Između ostalog, vozio je bez vozačke, više puta sam i organizirano krao po Hrvatskoj, Njemačkoj i Austriji, još i kao maloljetnik, nezakonito je htio ući u stranu zemlju, lagao pravosudnim tijelima, nasilnički se ponašao…  Više je puta boravio u zatvoru i pravo je čudo da je uopće u vrijeme pokušaja pljačke benzinske bio na slobodi.

– Tražimo da ga sud kazni na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, bezuvjetno, a njegovu suučesnicu na šest mjeseci, ali uz rok kušnje od dvije godine – navode tužitelji, s obzirom na to da ona nije bila u kaznenoj evidenciji.

– Ma, došao sam na glupu ideju jer smo ostali bez benzina. Htio sam otvoriti vrata benzinske postaje i uključiti aparate i natočiti gorivo – kazao je on, dok je ona kazala kako ju je prijatelj zamolio da odu do benzinske kako bi nešto „vidio“.

– Došao je do staklenih vrata INA-e i kazao mi da pazim da netko ne naiđe. Znala sam da ima nekakav alat u autu i bilo me strah. Prilično dugo se zadržao na postaji, mislim da smo bili nekih sat i pol. Kako nije uspio otvoriti vrata, otišli smo do Zagreba – rekla je ona, a nakon što su ih policajci pronašli, doznali su kako je u autu imao značajnu lopovsku aparaturu za provaljivanje. Našli su ih nakon pregleda nadzornih kamera, na kojima se vidjelo da iz auta citroena i s vidljivim registarskim oznakama izlazi osoba s kapuljačom te nakon nekog vremena baca alat u šaht. Sud naravno, nije povjerovao da su htjeli „samo natočiti gorivo“ pa je ovakva optužnica potvrđena.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ISPOVIJEST PODRAVCA KOJI TVRDI DA JE U ZATVORU DOŽIVIO STRAHOTE

“Vidio sam kako siluju pedofila i zbližio se s koprivničkim ubojicom”

Naloženo je uništenje

U svježem voću iz Turske otkrivena kancerogena tvar

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati