Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SVJETSKI DAN ŠUMA

Vrtićarci na dječjem igralištu posadili stablo javora

Datum 21. ožujka nije samo prvi dan proljeća već i Svjetski dan šuma. Kako bi se podsjetili na važnost očuvanja šuma, djelatnici Komunalca danas su zajedno s mališanima iz dječjeg vrtića Tratinčica – Starigrad, skupina Kamenčići posadili stablo poljskog javora koje će krasiti dječje igralište. Saniran je i travnjak dok su postojeće gredice dobile kompost DomKo kako bi bile spremne za sadnju ljekovitog i aromatičnog bilja te cvjetnih sadnica. Pješčanik koji je omiljeno mjesto dječjih aktivnosti dobio je novi pijesak kako bi bio spreman za nova kreativna djela mališana.

Nakon sadnje održana je i kreativna radionica „Od sjemenke do stabla“ koju je vodila Nataša Njegovec, inženjerka hortikulture iz Komunalca uz pomoć Mirke Kompostirke.

Mališani su aktivno učili o biljkama, pokazali svoje znanje iz prirode te su imali priliku naučiti kako uzgajati biljke iz sjemena te kako prepoznavati i na različite načine koristiti biljke. Biljke su svuda oko nas i koristimo ih za hranu, kao sirovinu, kao izvor energije, kao lijek, ukras i nadahnuće. Bez biljaka život kakav poznajemo na planetu Zemlji ne bi bio moguć. I zato sijemo, sadimo, otkrivamo kako biljke rastu, kako se razmnožavaju, od sjemena do stabla.

Ovom edukativnom radionicom naglašena je važnost biljaka s ciljem razvijanja svijesti o zaštiti prirode i očuvanjem okoliša počevši od najmlađih.

FOTO: Komunalac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLAVI SE Tijelovo

FOTO/VIDEO Brojni vjernici na svetoj misi i procesiji u Đurđevcu

DOSTAVILE KOMUNALCU 18 KILOGRAMA

Članice KUD-a Srce nastavljaju prikupljati plastične čepove u humanitarne svrhe

JUBILEJ

FOTO Udruga žena Otočka proslavila 10. rođendan

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

INVESTICIJA VRIJEDNA 130.000 EURA

FOTO Park u Goli dobio amfiteatar, dječje igralište i boćalište

U GRADSKOJ KNJIŽNICI ĐURĐEVAC

FOTO Zdravko Seleš predstavio nagrađenu zbirku poezije

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati