Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vrtićarcima u Koprivnici majice, kape, bojanke i bojice u sklopu ‘zelenog’ projekta

Grad Koprivnica i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac počeli su s podjelom edukativnih materijala mališanima koprivničkih vrtića. Riječ je o materijalima nabavljenim u sklopu javnog poziva za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Podjela materijala krenula je u Dječjem vrtiću Tratinčica.

-Veseli me da smo se tu okupili jer se u Tratinčici se od 2011. godine intenzivno radi na ekologiji. Odgajamo našu djecu da misle zeleno i brinu o budućnosti naše planete. 2015. godine dobili smo status eko škole, koji ponosno nosimo i danas. Posebno se veselimo radionicama koje nas u sklopu projekta očekuju te naravno druženju s maskotama – kazala je Sandra Oreški, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić naveo je kako su ponosni na rezultate koje Koprivnica ima u gospodarenju otpadom, danas drugi u Hrvatskoj po razvrstavanju s ukupno 60 posto razvrstanog prikupljenog otpada.

-Svega toga ne bi bilo bez Komunalca te naših građana i gospodarstva jer do takvog rezultata ne može se doći smo politikama, odlukama i mjerama, potrebna je odgovornost, racionalnost pa i disciplina čiji su nositelji upravo građani i gospodarstvo. Ono još važnije kad pričamo o budućem razdoblju i planovima, je edukcija naših najmlađih – kazao je Mišel Jakšić.

U sklopu projekta izrađena je i nova maskota, naime popularnom Mirku Reciklirku u njegovim pustolovinama pridružit će se prijateljica Mirka Kompostirka.

Ukupna vrijednost projekta je 28.154 eura.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI