Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vrtićarcima u Koprivnici majice, kape, bojanke i bojice u sklopu ‘zelenog’ projekta

Grad Koprivnica i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac počeli su s podjelom edukativnih materijala mališanima koprivničkih vrtića. Riječ je o materijalima nabavljenim u sklopu javnog poziva za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Podjela materijala krenula je u Dječjem vrtiću Tratinčica.

-Veseli me da smo se tu okupili jer se u Tratinčici se od 2011. godine intenzivno radi na ekologiji. Odgajamo našu djecu da misle zeleno i brinu o budućnosti naše planete. 2015. godine dobili smo status eko škole, koji ponosno nosimo i danas. Posebno se veselimo radionicama koje nas u sklopu projekta očekuju te naravno druženju s maskotama – kazala je Sandra Oreški, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić naveo je kako su ponosni na rezultate koje Koprivnica ima u gospodarenju otpadom, danas drugi u Hrvatskoj po razvrstavanju s ukupno 60 posto razvrstanog prikupljenog otpada.

-Svega toga ne bi bilo bez Komunalca te naših građana i gospodarstva jer do takvog rezultata ne može se doći smo politikama, odlukama i mjerama, potrebna je odgovornost, racionalnost pa i disciplina čiji su nositelji upravo građani i gospodarstvo. Ono još važnije kad pričamo o budućem razdoblju i planovima, je edukcija naših najmlađih – kazao je Mišel Jakšić.

U sklopu projekta izrađena je i nova maskota, naime popularnom Mirku Reciklirku u njegovim pustolovinama pridružit će se prijateljica Mirka Kompostirka.

Ukupna vrijednost projekta je 28.154 eura.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

"NESTAŠICE SU SVE DUŽE, VEĆE I ČEŠĆE"

Ljekarne u potpunosti ostale bez dva vrlo važna lijeka, a zamjenskih nema

PROVJERITE JESTE LI GA KUPILI

Trgovački lanac iz prodaje povlači popularno piće. Kupce mole da se jave s računom

ne pokušavajte držati korak s ostalim prijateljicama

Dr. Ivo Belan: I žene mogu razviti probleme s alkoholom

neočekivano povećana potražnja

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu popularnog protuupalnog lijeka

MISLI NA ZDRAVLJE

Dr. Ivo Belan: Izgubite prekomjernu tjelesnu težinu bez gladovanja!

Stiglo iz poljske

Zbog bakterije opasne po zdravlje s tržišta se povlači popularna namirnica

Upišite pojam koji želite pretraživati