Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Za novo igralište HNS osigurao sredstva, čeka se grad…

Igralište s umjetnom travom dugogodišnja je želja križevačkog nogometnog kluba, a nakon nadogradnje gradskog stadiona iduća investicija očekivana za ovu godinu. Kako su nam rekli iz NK-a Radnik, od Hrvatskog nogometnog saveza dobili su zeleno svjetlo, čime se nastavlja potpora klubovima za izgradnju terena s umjetnom travom krovne nogometne organizacije, a čime bi se zadovoljili i kriteriji FIFA-e. Predviđena sredstva Saveza iznose oko dva milijuna kuna.

Time bi nastavili povećavati standard i uvjete za igranje, ali i treninge, budući da se trenutno pomoćno igralište nije pokazalo adekvatnom podlogom za to.

– Prije otprilike četiri godine Grad je s nemalom cifrom investirao u ograđivanje i adaptaciju tog terena, što je bilo i nužno, no jednostavno se pokazalo da su svojstva toga tla takva da ne mogu dugo izdržati bilo što da na njega stavljate, da ne kažem da na momente djeluje kao oranica – rekao nam je u razgovoru za Podravski krajem prošle godine tajnik kluba Dejan Pernjak, zbog čega je teren s umjetnom travom tim nužniji.

Teren s umjetnom travom nalazio bi se na prostoru trenutne livade, koja se nalazi odmah iza gradskih bazena, odnosno pokraj samog stadiona, iza ograde. No, trenutno je na potezu Grad, budući da prije izgradnje novog igrališta treba poraditi na imovinsko-pravnim odnosima vezanima uz same parcele, istaknuli su to na skupštini kluba održanoj krajem prošle godine.

Za novo igralište prvo moraju riješiti imovinsko-pravne odnose

– Iz HNS-a smo dobili odobrenje, odnosno našli smo se na popisu gradova u kojima će se provesti ova investicija. No, zasad nismo dobili nikakvu konkretnu informaciju od Grada, koji bi trebao obaviti svoj dio posla – rekao nam je izvor iz kluba.

Poslali smo zato upit u gradsku upravu kako stoje po tom pitanju, odnosno zna li se kada će se moći krenuti s izgradnjom novog terena. – Parcele u obuhvatu zahvata vlasništvo su Grada Križevaca, neke su već bile od prije, a za dvije parcele izvršen je otkup. Samo za jednu parcelu protekle je godine pokrenut postupak izvlaštenja jer je vlasnici nisu željeli prodati – rekli su iz Grada, nadodavši kako je predmetni postupak izvlaštenja u tijeku, nakon čega će se moći u novu investiciju. (kp)

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI