Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POČELA JE SEZONA...

Za skupinu vozača stigao važan savjet iz policije

Motociklistima koji se nakon zimske pauze vraćaju na cestu iz policije savjetuju da prije vožnje očiste vizir i pravilno stave zaštitnu kacigu te da prilikom vožnje u skupini voze u slijedu jedan iza drugoga.

Sezona vožnje motora je tek počela, a ove je godine poginulo pet motociklista i jedan mopedist. U 2022. poginulo je 56 motociklista, mopedista te njihovih suvozača, izvijestila je policija, a javlja Poslovni.hr. Čak svaka peta poginula osoba u prometnim nesrećama u zadnjih pet godina nalazila se na mopedu ili motociklu, naglašavaju iz policije.

Uz napomenu motociklistima da prilagode brzinu uvjetima na cesti, policija ističe važnost tehničke ispravnosti vozila te korištenja homologirane i propisno pričvršćene kacige, uz preporuku korištenja i druge zaštitne opreme. Najčešće pogreške, uz neprilagođenu brzinu i nenošenje kacige, je i kretanje površinama koje nisu namijenjene za tu vrstu vozila, precjenjivanje vozačke sposobnosti i istodobno podcjenjivanje opasnosti u prometu.

Česta je pogreška i pretjecanje ili obilaženje kolone vozila po dijelu ceste koji je namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera te vožnju s neupaljenim svjetlima tijekom dana. Policija savjetuje nošenje svjetlije odjeće i kacige, s reflektirajućim detaljima, paljenje dnevnog ili kratkog svjetla i, naravno, poštivanje ograničenja brzine… Još jedan savjet je i odmicanje od središnje crte prilikom vožnje kroz lijevi zavoj jer se naginjanjem u zavoju glava vozača može nalaziti čak do jedan metar u prometnoj traci za vozila iz suprotnog smjera.

FOTO: pl

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka

USKORO NATJEČAJ ZA RAVNATELJA BOLNICE, MATO DEVČIĆ RAZMIŠLJA O TREĆEM MANDATU:

“Skratit ćemo liste čekanja, urediti bolničku ljekarnu i objekt na Šoderici”

PANONSKA AVANTURA

FOTO/VIDEO Vožnjom kanuom i lađom po Dravi pomogli Udruzi Plava krila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati