Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

Za specijalizaciju četiri doktora 686 tisuća eura

Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije uručena su dva ugovora ukupne vrijednosti 686.358,31 eura kojima će se financirati projekti specijalističkog usavršavanja zdravstvenih djelatnika, točnije četiri doktora medicine. Ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković iz ruku ministra zdravstva Vilija Beroša primila je ugovore kojima će se financirati projekt „Učim, da budem dr. med. Spec.“.

– Ovaj projekt se odnosi na specijalističko usavršavanje zdravstvenih djelatnika, doktora medicine na temeljnoj primarnoj razini zdravstvene zaštite, čime će se doprinijeti dostatnoj popunjenosti Mreže javne zdravstvene službe i većoj dostupnosti zdravstvene zaštite – istaknula je Hanžeković i dodala da projekt obuhvaća specijalizacije iz područja opće medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije te ginekologije i opstetricije, čime će se omogućiti ravnomjernija raspodjela specijalističkih znanja na području Koprivničko-križevačke županije.

Odavno je poznat problem nedostatka liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i to ne samo u našoj županiji, već i na području cijele zemlje. Taj problem želi se riješiti provedbom projekta čije je predviđeno razdoblje trajanja 63 mjeseca, a obuhvaćene su aktivnosti provedbe plana i programa specijalističkog usavršavanja za četiri doktora medicine Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Nakon završetka specijalizacije, doktori medicine imaju obvezu ostati raditi u Domu zdravlja KKŽ i bit će raspoređeni na radna mjesta. To će uvelike, uvjereni su u Domu zdravlja, utjecati na poboljšanje razine zdravstvenih usluga i same kvalitete života stanovnicima županije.

FOTO Dom zdravlja KKŽ

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati