VOLITE LI JU JESTI?

Za zdravlje mozga i srca ne postoji bolja namirnica od ove

Nakon soje, leća je namirnica s najvećim udjelom proteina u svom sastavu zbog čega ima važnu ulogu u ljudskoj prehrani. Ova mahunarka ima puno vlakana i folne kiseline, što je odlično za srce i mozak. Vlakna pomažu sporom otpuštanju glukoze pa je dobra za osjećaj sitosti, odnosno za sprječavanje prejedanja, a može ubrzati i metabolizam.

Jedna šalica kuhane leće ima oko 230 kalorija te je među najboljim biljnim izvorima magnezija, kalija, cinka, kalcija i bakra. Ako ne jedete često mahunarke, počnite sa malim porcijama kako biste izbjegli nadutost. Između smeđe, zelene, crvene i žute leće nema velike razlike što se tiće nutrijenata, a razlikuju se samo po sastavu pojedinih biološki aktivnih komponenti. Sve vrste leće sadrže polifenole, fitosterole i saponine, koji imaju jako pozitivan utjecaj na zdravlje.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VRHUNAC STIŽE U PROSINCU I SIJEČNJU

Gripa stigla ranije, Podravci i Prigorci za sada nisu prijavili ni jedan slučaj

PRIGODNO OBILJEŽILEN DAN ŠEĆERNE BOLESTI

Akciji mjerenja šećera odazvalo se 126 građana

MISLI NA ZDRAVLJE

Biljka koja liječi sve, od glave do pete! Raste svuda oko nas, a nemamo pojma koliko vrijedi