MISLI NA ZDRAVLJE

Za zdravlje mozga ne postoji bolja namirnica od ove

Godine su jedan od ključnih čimbenika kognitivnog pada, a tu spada i obiteljska anamneza, razinu obrazovanja, tjelesna neaktivnost, ali i Parkinsonova bolest, bolesti srca, moždani udar i dijabetes. Međutim, postoje namirnice čijom se redovitom konzumacijom kognitivno zdravlje, odnosno zdravlje mozga može poboljšati, tojest usporiti kognitivni pad.

Istraživanja su pokazala da hrana koju jedemo isto ima ključnu ulogu u podržavanju funkcije mozga, dobrog pamćenja i općeg kognitivnog stanja. Prehrana s niskim udjelom masti štiti od kognitivnog pada, kao i prehrambeni obrasci koji uključuju mediteransku, DASH i MIND dijetu, piše Index.hr

Namirnice koje bismo trebali konzumirati što češće jer su najbolje za zdravlje našeg mozga uključuju jaja, gljive, orahe, borovnice, losos, naranče i zeleno lisnato povrće.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

isplata u prosincu

Umirovljenicima prosječno 264 eura trajnog dodatka?

Marici i Branku život je odavno postao prava muka

VIDEO Kad misle da ne može biti gore, uvijek se javi neka nova teška bolest

OBJAVIO HZJZ

Uvode se dva nova cijepljenja za djecu u školama