Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zadrugari na sajmu kupili sustav navodnjavanja

Dvadesetak članova Poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj iz Hrastovskog boravilo je u Novom Sadu i posjetilo Međunarodni poljoprivredni sajam koji je, nakon dvije godine korona-stanke, održan 89. put.

Iako su ovoga puta izostali neki stalni izlagači, primjerice tvrtke iz Rusije, posjetiteljima su se predstavila gospodarstva nekih novih zemalja kao što su Kuba i Maroko. Kao i obično, mogla su se vidjeti brojna nova tehnološka rješenja vezana za poljoprivrednu proizvodnju.

– Našli smo i odlučili kupiti jedan novi sustav navodnjavanja, jer se bez toga ne može niti razmišljati o proizvodnji povrća. Također, svidjele su nam se i neke nove sorte paprike, pa ćemo i njih sljedeće godine vrlo vjerojatno imati na našim poljima. Cijene su nešto više nego kad smo bili 2019. godine, no još uvijek su, posebno prehrambeni artikli u trgovinama, gotovo dvostruko jeftiniji nego kod nas, računajući naravno i proizvode hrvatskih tvrtki, no treba imati na umu da su i njihove plaće niže od naših – ispričao nam je nakon povratka Saša Lenček, predsjednik Poljoprivredne zadruge.

Na sajmu je, kažu ludbreški povrćari, puno pozornosti posjetitelja privukao traktor koji se počeo proizvoditi u Srbiji i koji je cijenom izuzetno pristupačan, jer se onaj jačine 90 konja može kupiti već za 100.000 kuna.

Tamošnjim poljoprivrednicima kupnja je omogućena i na kredit bez kamata. Zbog prihvatljive cijene za njega je bilo zainteresirano i prilično posjetitelja iz Hrvatske, no nije ga moguće uvesti, jer naša zemlje ne prihvaća homologaciju toga vozila.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO PLAVIŠINAC I SRDINAC

FOTO Tuča uništila voćnjake, vinograde i vrtove, štete i na kućama i autima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati