Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zahtjev za ispravak netočne informacije Mirande Tatari – Šimunović

Glavnom uredniku nakladnika PLANMEDIA d.o.o., Koprivnica obratila se dana 24. veljače 2023. godine Miranda Tatari Šimunović putem odvjetnika iz Zajedničkog odvjetničkog ureda Danijel Matić i Marko Prlić iz Zagreba, a vezano uz zahtjev za ispravak netočne informacije u odnosu na članak pod naslovom “Upitno mjesto sportske direktorice, Pranjić je tek privremeno rješenje”, autora Ivice Baraća, objavljenom 13. veljače 2023. godine u tiskanom izdanju Podravskog lista te 14. veljače 2023. godine na internet stranicama podravski.hr i Facebook profilu istoimene stranice te isti zahtjev za ispravak netočne informacije prenosimo i to bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, a sve sa sljedećim sadržajem:

U članku pod naslovom “Upitno mjesto sportske direktorice, Pranjić je tek privremeno rješenje”, autora Ivice Baraća, objavljenom 13. veljače 2023. godine u tiskanom izdanju Podravskog lista te 14. veljače 2023. godine na internet stranicama podravski.hr i Facebook profilu istoimene stranice, iznesene su brojne neistine vezane uz gospođu Mirandu Tatari Šimunović koje zasigurno imaju utjecaj, između ostaloga, na njen imidž i ugled, kao i na njeno zdravstveno stanje.

U dijelu teksta u kojem se navodi kako sportska direktorica (Miranda Tatari Šimunović) formalno već duže nije bila u klubu zbog porodiljnog dopusta i kako bi se na posao trebala vratiti na dan objave već spomenutog članka navodi se izjava neimenovanog izvora iz kluba “Itekako je bila tu, gluposti su da ona nema veze s događanjima u klubu”.

Riječ je o malicioznoj i potpunoj dezinformaciji s obzirom na to da gospođa Miranda Tatari Šimunović gotovo godinu dana nije bila u klubu niti je obavljala funkciju sportske direktorice iz razloga što je prvotno bila podvrgnuta vrlo zahtjevnom operativnom zahvatu nakon kojeg je morala biti određeni broj mjeseci na bolovanju, a po završetku bolovanja koristila je rodiljni i roditeljski dopust.

U prilog činjenici da gospođa Miranda Tatari Šimunović nije bila u klubu sve to vrijeme i nije imala nikakvog utjecaja na sva aktualna zbivanja ide i izjava direktorice kluba gospođe Vlatke Mihoci na konferenciji za medije povodom najave utakmice Eurolige protiv rukometnog kluba Sola iz Norveške. Na postavljeno pitanje jednog od prisutnih novinara o mogućoj odgovornosti sportske direktorice za aktualnu situaciju u klubu, kao i ostvarene rezultate, direktorica kluba gospođa Vlatka Mihoci u uvodnom dijelu svojeg odgovora navodi “Miranda Tatari Šimunović je bila na porodiljnom dopustu sve ovo vrijeme i ne možemo govoriti da postoji njezina odgovornost, …”, a što je i preneseno, između ostaloga, u tekstu izvještaja s konferencije za medije na internet stranicama Kluba.

Autor članka Ivica Barać propustio je u svom tekstu navesti navedenu izjavu o eventualnoj odgovornosti sportske direktorice, iako je prenio određene izjave direktorice kluba gospođe Vlatke Mihoci s već spomenute konferencije za medije.

U nastavku teksta autor članka Ivica Barać navodi kako drugi izvor, ponovno neimenovani, blizak vrhu Podravke otkriva “novi šokantan podatak” kako “Sportska direktorica ima tzv. bjanko ugovor, na neodređeno, a u njemu stoji, što mi je šokantno, da je nadređena doslovno baš svima u klubu, pa čak i treneru u smislu njegova trenerskog posla gdje bi trebao biti neovisan.”

U prethodno navedenom dijelu teksta autor članka Ivica Barać opetovano navodi neistine navodno prenoseći izjave neimenovanog izvora, s obzirom na to da gospođa Miranda Tatari Šimunović nema nikakav bjanko ugovor, što god to značilo  niti u njenom ugovoru o radu stoji da je “nadređena doslovno baš svima u klubu” kao što je navedeno u tekstu.

Pored navedenoga, autor članka Ivica Barać u svojem tekstu navodno prenosi izjavu još jednog neimenovanog izvora iz Kluba, “Babić i Miranda nisu se voljeli”, aludirajući na loš odnos gospodina Željka Babića, donedavnog trenera RK Podravka Vegeta i sportske direktorice kluba gospođe Mirande Tatari Šimunović. Kako gospođa Miranda Tatari Šimunović nikada nije upoznala, a niti srela ili razgovarala s gospodinom Željkom Babićem te nije sudjelovala ni na koji način u njegovom angažmanu u RK Podravka, ne postoji niti minimalna mogućnost da su imali razvijen bilo kakav odnos, osobito loš, s obzirom na to da se nisu imali priliku niti upoznati.

Nadalje, autor članka Ivica Barać u svojem tekstu navodi kako je odnos gospodina Antonia Pranjića, donedavnog pomoćnog trenera gospodina Željka Babića i gospođe Mirande Tatari Šimunović, ipak nešto drugačiji, u odnosu na već spomenuti odnos s gospodinom Željkom Babićem, jer je, kao što navodi autor članka Ivica Barać, gospodin Antonio Pranjić zahvaljujući gospođi Mirandi Tatari Šimunović dobio priliku prije nekoliko godina potpisati profesionalni ugovor u klubu, što je još jedna u nizu neistina koje autor članka Ivica Barać navodi u svojem tekstu.

Gospodin Antonio Pranjić nije dobio priliku potpisati profesionalni ugovor u klubu zahvaljujući gospođi Mirandi Tatari Šimunović, s obzirom na to da ona nije imala niti ima ovlasti u ime Kluba sklapati takve ugovore.

S obzirom na iznad navedene činjenice te niz drugih neistina navedenih u samom članku autora Ivice Baraća, kao i činjenicu da novinar Ivica Barać nije našao za shodno kontaktirati gospođu Mirandu Tatari Šimunović i provjeriti s njom istinitost navedenih informacija, daju za pravo da se donese zaključak kako je namjera članka bila da se diskreditira gospođu Mirandu Tatari Šimunović i svede je na ulogu glavnog odgovornog čimbenika za trenutno stanje u klubu i izostanak dobrih rezultata. Time se grubo narušava njen ugled i imidž građen godinama, kako kroz igračku karijeru, tako i kroz karijeru sportskog direktora.

Iako je klub, dok je gospođa Miranda Tatari Šimunović u potpunosti i nesmetano obavljala svoju funkciju, svake godine osvajao Prvenstvo Hrvatske – 1. hrvatsku rukometnu ligu, svake godine igrao Ligu prvakinja te sudjelovao u EHF Kupu (danas Euroliga – natjecanje u kojem je ove sezone RK Podravka Vegeta nažalost završila bez osvojenih bodova) u kojem je prve sezone došao do četvrtfinala, a druge sezone do polufinala tog europskog natjecanja, pojedinci svojim istupima u javnom prostoru nastoje omalovažiti sve spomenute rezultate paralelno narušavajući imidž i ugled gospođe Mirande Tatari Šimunović.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NA TRAVNJAK BI MOGLE ISTRČATI I DVIJE KRIŽEVČANKE

Povijesna utakmica za hrvatske nogometašice, Ivana Kirilenko: Imamo srce koje ne odustaje

murić najavljen u prvih 11

Gorica je u teškom ‘knockdownu’, a Ferenčina ima slatke brige i želi samo tri boda

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

vječiti hrvatski derbi

Obrvan želi novi skalp Lokomotive: Prednost je velika, ali curama sam rekao da je cilj isključivo pobjeda

potrebni su znanje i hrabrost

Prilika za dodatnu zaradu: Traže se nogometni suci!

PRVA ŽENSKA LIGA, SKUPINA A

Virovke osigurale kvalifikacije za Premijer ligu, slijedi derbi za naslov prvakinja

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati